Prof. Dr. Derin Kösebay Bebeğiniz nefessiz kalmasın
HABERİ PAYLAŞ

Bebeğiniz nefessiz kalmasın

Sigaranın zararlı artık herkes tarafından çok iyi biliniyor. Hamilelikte annenin sigara kullanması ise direkt olarak karnındaki bebeği etkiliyor. Annesi sigara içen bebek yeterince nefes alamıyor ve bazen düşük kilolu olarak doğabiliyor...

Yaranın içinde iltihap var

Vajina ağzında beyaz renkli, etrafı koyu renkli bir şey çıktı. Acımıyor. Sanki içinde iltihap var gibi. Bu ne tür bir hastalıktır, tedavi şekli nasıldır?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, dış genital bölgedeki oluşumlar değil tarifle, bazen muayene edilse bile tanı konamıyor. Bu nedenle biyopsi yaparak hastalığın ne olduğunu anlıyoruz. Sizin kadın doğum uzmanına müracaat etmeniz gerekiyor.

Haberin Devamı

Kese neden oluşmuyor?

26 yaşındayım. İki kez hamile kaldım ama kese olmadığı için düşük yaptım. Biz çocuk sahibi olmak istiyoruz. Kese neden oluşmuyor?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, sorununuz anembriyonik gebelik. Normal bir gebelik gibi rahim içinde gebelik kesesi oluşur ve gelişimini sürdürür. Ama embriyo yoktur. Bir süre sonra gebelik bozulur ve kanama başlar. Düşükle sonuçlanan gebeliklerin bir bölümünde neden anembriyonik gebeliktir. Bu gebelik anomalisinin nedeni kromozomal bozukluklar olabilir. Doktorunuz düşük nedenlerini araştırdıktan sonra, sorun yoksa yeni bir gebelik için size izin verecektir. Tekrarlayan durumlarda tüp bebek denenebilir. İyi sonuçlar alındığı biliniyor.

Sigara anne olmamı engeller mi?

29 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Sigara ve kahve içiyorum. Bu alışkanlıklarım doğurganlığı etkiler mi? Gebelikte sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, sigara pek çok bakımdan zararlı biliyorsunuz. Siz emimin gebeyken içmezseniz ama içenler için de hatırlatma yapalım: Gebelikte içilen sigara bebeğin oksijen alınımını azaltır. Sigaradaki zararlı maddeler bebeği etkileyebilir, hatta bazı yapısal bozukluklara neden olabilir. Bebeğin beslenmesi ve oksijen alışverişini sağlayan plasenta (çocuğun eşi) sigara nedeniyle bu fonksiyonunu yeterince yapamayarak bebeğin gelişimini etkiler, bebek düşük kilolu doğabilir.

Smear testi neden istenir?

Haberin Devamı

22 yaşındayım, ilk kez jinekologa gittim. Benden smear testi yaptırmamı istedi. Bu test neden yaptırılır? CEVAP Sevgili okuyucumuz, smear test cinsel ilişkiye başlayan her kadının senede bir yaptırması gereken bir test. Bu şekilde rahim ağzı kanserinden korunmak mümkün. Ayrıca rahim ağzı ve vajinadaki enfeksiyonların bazılarının teşhisinde de kullanılabiliyor (Mantar enfeksiyonları, trikomonas denen parazitin yaptığı enfeksiyonlar gibi).

Sıradaki haber yükleniyor...
holder