Prof. Dr. Derin Kösebay Gebe kalmayı kolaylaştırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Gebe kalmayı kolaylaştırıyor

Haberin Devamı

Doğum kontrol haplarıyla korunuyorsanız anne olmak için ilacı bırakın ve 1-2 ay bekleyin.. Çünkü ilaç kesilince hipofiz bezinden salgılanan hormonlar normale oranla daha çok salgılanıyor, bu da kadının gebe kalmasını kolaylaştırıyor

Ne zaman gebe kalırım?


26 yaşındayım, 4 yıldır doğum kontrol hapıyla korunuyordum. Artık çocuk istediğimiz için 1 aydır hap kullanmıyorum. Acaba ne zaman hamile kalabilirim? CEVAP Sevgili okuyucumuz, doğum kontrol haplarını bıraktıktan sonra 1-2 ay beklemek bence yerli. Bu ilaçları kestikten sonra hipofiz bezinden salgılanan hormonlar normale oranla çok daha fazla salgılanıyor. Bu da kadının gebe kalmasını kolaylaştırıyor.

[[HAFTAYA]]

Hamileyim, ilaç kullanayım mı?


2 aylık hamileyim ve idrar yollarımda iltihap çıktı. Doktorum bir antibiyotik verdi. Sizce kullanmanın bir sakıncası var mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, bu ilaç için gebelerde yapılmış geniş bir çalışma yok. Size ya da bebeğinize zararlı olacağını sanmıyorum ama doktorunuzla konuşun. Kullanılabilecek daha emin ilaçlar var.

Akıntım bitmiyor


25 yaşındayım, sürekli kokulu akıntıdan şikayetçiyim. Antibiyotik kullandım ama fayda görmedim. Bunun nedeni nedir? CEVAP Sevgili okuyucumuz, kötü kokulu akıntı çok büyük olasılıkla bir enfeksiyonun belirtisidir. Tedavi için önce smear test yapılmasında yarar var. Daha sonra ultrasonla muayenede rahim içinde bir problemin olup olmadığı araştırlmalı (Rahim içinde kan dolaşımı bozulmuş bir polip veya myom benzer şikayetleri yapabilir). Sizin bir kadın doğum uzmanına gidip muayene olmanız gerekiyor. Enfeksiyon zamanında tedavi olmazsa rahim içine doğru ilerler, hatta karın boşluğuna da geçerek hayati sorunlara neden olabilir. Akıntının devam etmesi hastalığın iyileşmesinin işareti olamaz.

Düşük yaptım gebe kalır mıyım?


28 yaşındayım. Bir süre önce düşük yaptım. Ben ne zaman tam olarak sağlığıma kavuşacağım? Bir daha ne zaman hamile kalmam uygundur? CEVAP Sevgili okuyucumuz, düşük yaptıktan sonra, öncelikle bu düşük neden oldu diye araştırmak gerekir. Çünkü belli bir bozukluk varsa sonraki gebelikte aynı olay tekrarlayabilir. Aslında birçok düşük nedenini kesin olarak bugünkü imkanlarla saptayamıyoruz. Ama yine de araştırılmalı. Hele birden fazla sayıda düşük yapanlarda mutlaka araştırılmalı. 28 yaşındaki bir kadın yaklaşık 6 ay sonra tekrar bir gebelik deneyebilir. Eğer problem olduğu anlaşılırsa tedavinin bitiminden sonra gebe kalmak herhalde en doğru yoldur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder