Prof. Dr. Derin Kösebay Kadının büyük kâbusu düşük
HABERİ PAYLAŞ

Kadının büyük kâbusu düşük

Bazı kadınlar gebe kalıyor ama sonuç hep aynı; düşük. Bu konunun araştırılması gerekiyor, erkeğin sperm durumuna, genetik sorunlara bakılmalı, kadının muayenesi yapılmalı ki sonraki hamilelikte sorun yaşanmasın

Adetim gecikti

24 yaşındayım. Adetim 15 gün gecikti. Vücudumda şişlik oldu. Sıkıntı veriyor. Bir de çok sinirliyim. Sizce ne yapmalıyım? Neden böyle oldu?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, adet gecikmeleri zaman zaman iklim değişikliklerinde, psikolojik etkilerle olabiliyor. Bazı kadınlarda her ay adet öncesi ödem dediğimiz gerginlik, şişlik, vücutta su tutulması, sinirsel gerilimler olabiliyor. Eğer bu şikayetleriniz devam ederse bir kadın doğum uzmanına başvurun. Şikayetlerinizi düzeltecek, sizi rahatlatacak bir tedavi uygulanabilir.

Haberin Devamı

Tehlikesi var mı?

30 yaşındayım, 2 çocuğum artık. Artık çocuk istemediğim için spiral taktırdım. Ama sürekli tedirginim. Spiral dışında başka bir korunma yöntemi uygulamam gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, doğum kontrolü için en etkili yöntemlerden biri doğum kontrol hapları ise, ikincisi de rahim içi araçlardır. Spiral takıldıktan sonra mutlaka 6 ayda bir muayene olmanızı tavsiye ediyoruz. Sizin adet dışı kanamalarınız başladıysa, daha önce olmayan bel ve kasık ağrılarınız ortaya çıkıyorsa spiral incelenmeli. Kanamalarda artış veya akıntının artması gibi durumlar tedavi ile düzeltilebilir. Bu muayenede spiralin yerinde olup olmadığı rahatlıkla görülebilir, spiralin neden olduğu bir sorun tespit edilebilir. Kontrollerinizi yaptırın ve artık bu konuyu unutun. Spiralin yeterince güvenli olduğunu bir kere daha hatırlatmamda yarar var, sevgiler.

Hamile kalıp düşük yapıyorum, neden?

32 yaşındayım. Eşim 2011’de varikosel ameliyat oldu. Tam 4 kez düşük yaptım. Tüp bebek yapmamız tavsiye edildi. Denedik ama yine düşükle sonuçlandı. Artık çok mutsuzum. Hamile kalıyorum ama bebeklerim ya karnımda ölüyor, ya gelişimi duruyor. Ne olur bize bir yol gösterin.

CEVAP

Sevgili okuyucumuz, sizin sorununuz gebeliklerin düşük ile sonuçlanması. Neden düşük oluyor, bunun ciddi olarak araştırılması gerek. Eşinizin sperm durumu da incelenmeli, genetik bir problem var mı bakılmalı. Ama sizin de muayene olmanız gereken testlerin yapılması ve düşüğün neden olduğunun anlaşılması lazım. Yoksa bundan sonra tüp bebek yaptırsanız da muhtemelen düşükle sonuçlanacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder