Prof. Dr. Derin Kösebay Mevsim değişikliği kadını etkiler
HABERİ PAYLAŞ

Mevsim değişikliği kadını etkiler

Haberin Devamı

Her kadının yumurtlama dönemi farklıdır. Bazen büyük üzüntü, stres ve mevsim değişiklikleri gibi dış etkenler kadınların adet döngüsünde aksaklıklara yol açıp yumurtlama gününü değiştirebilir. Bu tarih muayene ile belirlenir...

Her kadının farklıymış

27 yaşındayım, 3 yıllık evliyim. Çocuk istiyorum. Her kadının yumurtlama zamanı varmış, doğru mu? Ay içinde hangi günlerde birlikte olmak gerekiyor? Orgazm olmak gerekiyor mu? CEVAP Sevgili okuyucumuz, ayın her günü kadında gebelik oluşamaz. Yumurtlama olduktan sonraki 24-36 saat içinde yumurta spermle karşılaşırsa ancak o zaman gebelik meydana gelebilir. Gebe kalabilmek için orgazm olması şart değil (Kadından bahsediyoruz). Ama olması belki de spermlerin içeriye taşınmasında küçük de olsa rol oynar. Gebelik için en uygun tarihler adetin ilk gününden itibaren sayarsanız 10-16’ncı günler arasıdır. Ama bu her kadında aynı olmayabilir. Hatta aynı kişide bile dış etkenlerle değişebilir. (Stres, büyük üzüntüler, mevsim değişiklikleri gibi) Kesin yumurtlama günü ultrasonla birkaç kere muayene edilerek anlaşılabilir.

[[HAFTAYA]]

Çocuğum olmaz mı?

2008’de evlendim. Son 3 yıldır düzenleyici hap ile adet görüyorum. Doktor “Gebe kalırsın” diyor. Başka doktor bana “Erken menopoza girmişsin” dedi. Anne olamazmışım. Sonuçları yolluyorum. Bana yol gösterin. CEVAP Sevgili okuyucumuz, test sonuçlarınızın anlaşılır gibi deği. Birçok normal değer arasında sizin şimdiki sonuçlarınızı tam anlayamadım Yapılması gereken şu: Adetin 3’üncü günü tekrar hormonlarınıza baktırın. FSH, LH , E2 değerleri fikir verecektir. Ayrıca yaşınızı da yazmamışsınız. Eğer FSH yüksekse, E2 düşükse yumurtalıkların çalışmasının azaldığı söylenebilir. Bunları en iyi değerlendirecek ve size gebelik şansınızın ne olduğunu, gebelik için ne yapmanız gerektiğini söyleyecek yer bir tüp bebek merkezi olacaktır.

Erkeklik hormonum yüksek


Adetlerim çok az oluyor. Bir yıl önce doktora gittim. Erkeklik hormonum yüksekmiş. Bana doğum kontrol hapı verdi. Küçük kistler olduğunu söyledi. Haplar damla damla kanama yaptı. Ne yapmalıyım? CEVAP Sevgili okuyucumuz, anladığım kadarıyla sizde polikistik over sendromu denen durum var. Burada yumurtlama olmuyor ve her ay yumurtalıkta gelişen ufak kistler yırtılmadan yumurtalıklarda kalıyor. Böyle durumlarda yumurtalıkların ultrasonunda ufak birçok kist görülür. Ayrıca yumurtalıklardaki fonksiyon bozukluğu erkeklik hormonunda bir artışa da neden olabilir. Bu anlattıklarınızdan benim çıkardığım sonuçlar. En doğrusu sizin tekrar muayene olup ve gerekli testleri yeniden yaptırmanızdır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder