Prof. Dr. Derin Kösebay Mide bulantısı şart değil
HABERİ PAYLAŞ

Mide bulantısı şart değil

Hamile kalan her kadın midesinin bulanacağını zanneder. Gebelikte bulantı sık görülür ama olması da şart değildir. Gebeliğin normal olup olmadığını kadın-doğum uzmanının gebeliğin 12’nci haftasında yapacağı testle anlaşılır

Kürtaj oldum, yeniden gebe kalabilir miyim?

1 yıllık evliyim. 2 hafta önce gebeliğim sonlandırıldı. 5 gün hiç kanamam olmadı ve ilaç kullanmadım. Sonra kanama başladı. Kürtaj sonrası kontrole gittim, doktorum mikrop kaptığımı söyledi ve bana ilaç verdi. Bu ilaçları kullandım. Şimdi kanamam yok, her şey yolunda gibi gözüküyor. Tekrar gebe kalabilir miyim? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, kürtaj sonrası tedavi olmuşsunuz ve şimdi şikayetiniz yok. Bu durumda yeni gebeliğin olmaması için önemli bir sebep yok. İleride istemenize rağmen gebelik olmazsa sizde bazı tetkikler yapılabilir (Rahim filmi gibi). Neden düşük yaptığınızın araştırılması gerekiyor. Aslında ilk gebeliklerde düşük oranı daha fazladır. Ama düşük nedenleri araştırılmalı. Sizin sorununuz var mı? Eşinizin bir problemi var mı? Düşük yapan genç bir kadında pek çok tetkik yaptırılmamakta ancak 2-3 kez düşükten sonra bu araştırmalar gündeme gelmektedir. Benim önerim, en az 6 ay yeni bir gebelik için bekleyin. Bu arada doktorunuz bir inceleme isterse onu yaptırıp tavsiyelere uyun.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Adetlerim çok sancılı oluyor

3 yıl önce myom ameliyatı oldum. Adet görürken çok sancı çekiyorum. Doktora “Rahmin içinde kitle var” dedi. Bu ağrıların başka nedeni olabilir mi? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, adet sancısı çok çeşitli nedenlerden olabilir ve herhangi bir sorun olup olmadığını anlamak için iyi tetkik etmek gerekir. Size söylenen rahim içindeki kitle de çok büyük ihtimalle myomunuzun tekrar etmesi olabilir.

Hamileyim ama midem hiç bulanmıyor

2.5 aylık hamileyim. Memelerimdeki şişkinlik dışında şikayetim yok. Mide bulantısının olmaması hamileliğin normal olduğunu gösterir mi? CEVAP: Sevgili okuyucumuz, gebelikte bulantı sık görülen bir belirtidir. Fakat olması şart değil. Bulantı olup olmaması gebeliğin normal olup olmadığını kesinlikle göstermez. 10 haftalık gebesiniz, 2 hafta sonra yani 12’nci haftada kadın-doğum doktorunuzun size bebeğinizin sağlığını gösteren bir test yapması gerekiyor. Doktorunuz bebeğinizin sağlığını en doğru tahmin edecek kişidir. Onunla görüşün.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder