Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ağrıya faydası olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Ağrıya faydası olmaz

Haberin Devamı

Erkek kısırlığının en önemli nedenlerinden olan varikosel erkeğin baba olmadığı durumlarda mikrocerrahi yöntemle düzeltilir. Ağrı ya da yanmayı gidermek amacıyla bu ameliyat yapılmaz. Çünkü faydası sağlamaz

SORU: Neden sertleşmiyor?

İdrar yollarında yanma ve ağrı var. Birkaç yıl önce geneleve gittim. Belirtiler ondan sonra başladı. Geçen yaz varikosel teşhisi konuldu. Ameliyat oldum ama ağrılarım geçmedi. Bu arada ameliyattan sonra hidrosel çıktı. Bunlar sertleşme sorununa neden olur mu?

CEVAP

Varikosel ameliyatı ağrı gidermek amacıyla yapılmaz, ayrıca sanırım lenf kanallarınızın bağlanması sonucu bir komplikasyon olarak hidrosel yani yumurtanızın etrafında su birikmesi sorunu da buna eklenmiş. Varikosel ameliyatının mikrocerrahi ile yapılması bu gibi komplikasyonların ortaya çıkmamasını sağlar. Bir üroloji uzmanı ile görüşünüz.

SORU: Kaç günde normal hayata dönerim?

26 yaşındayım. 2 veya 3 yıl önce testislerimdeki damarlarda genişleme oldu. Doktora gittim, varikosel olduğunu söyledi. Ameliyat olmayı düşünüyorum. Bu ameliyat kaç saat sürüyor? Hastanede ne kadar kalırım? Normal hayatıma kaç gün sonra dönebilirim?

CEVAP

Varikosel ameliyatı mikrocerrahi teknikle uygulandığında çift taraflı ise 1-1.5 saat kadar sürebilir. Hastanede bir gün kalmanız yeterlidir. Ameliyat olduğunuz günün gecesi ayağa kalkıp yürümeniz mümkündür.

SORU: Cinsel ilişkide sertleşme sorunum var

10 yıldır diyabet hastasıyım. 30 yaşındayım. Mastürbasyonda sertleşme sorunu yaşamazken ilişki sırasında çok zorlanıyorum. Hatta bazen hiçbir şey hissetmiyorum. Acaba yaşadığım sertleşme sorunu diyabetten mi kaynaklanıyor?

CEVAP

Diyabet hastalığı yıllar içinde sinirleri ve damarları etkileyerek sertleşme sorununa yol açabilir. Mastürbasyon sırasında sorun yaşamayıp cinsel ilişki sırasında yaşamanız durumun psikolojik olabileceğini veya diyabet nedeniyle sınırda bir duruma geldiğinizi düşündürebilir.

Mastürbasyon esnasındaki fiziksel uyarı miktarınızın fazlalığı bu sorunu aşmanıza fayda sağlayabilir. Gerekli tetkiklerin yapılarak tedavinize başlanması halinde bu sorunu kolaylık aşıp cinsel yaşamınıza başarı ile devam edebileceğinize inanıyorum.

SORU: Acaba ameliyatla küçültülür mü?

31 yaşındayım. Penis boyum uzun olduğu için eşim ilişki sırasında çok acı çekiyor. Bu durumdan çok şikayetçi. Acaba cinsel organımı küçültme imkanı var mı?

CEVAP

Penis küçültme ameliyatı diye bir ameliyat yok. Gerekirse kayganlaştırıcı kullanarak, derine penetrasyon sebebi olan pozisyonları tercih etmeyerek ve araya yastık koyarak bu sorunu halledebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder