Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Ameliyat çare olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Ameliyat çare olmuyor

Sertleşme sorunuyla başvuran ve venöz yetmezlik teşhisi konulan hastalara tedavi için ameliyat öneriliyor. Ama hasta operasyondan asla fayda göremiyor. Nedeni de bu hastalık için yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç vermesi.

SORU: Operasyonun faydasını görmedim

Sertleşme problemi için doktora gittim, venöz yetmezlik teşhisi konuldu ve 2017’de ameliyat oldum. Problem çözülmüş gibiydi. Ama son 2-3 aydır eskiye döndüm. İlişkiye başlamadan sertleşme oluyor, 2 dakika sonra bitiyor. 1 yıllık evliyim ama eşimle boşanmanın eşiğindeğiz. Sertleşmeyi sağlayan ilaçlar kullandım, fayda etmedi. Ne olur bana yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Venöz yetmezlik veya damar kaçağı denilerek sertleşme bozukluğu nedeniyle ameliyat edilen hastaların çoğu bu ameliyattan fayda görmemektedir. Bunun en önemli nedeni de bu konuda yapılan tetkikin çoğunlukla yanıltıcı sonuç veren bir yöntem olmasıdır. Ben özellikle bu tip hastalarla uğraşmama rağmen bu ameliyatı çok nadir gerçekleştirmek durumunda kalmaktayım. Özellikle sorunu psikolojik kaynaklı olanların bu ameliyatı sıklıkla geçirdiklerini ve herhangi bir fayda da görmediklerini müşahade etmekteyim.

SORU: Zevk suyunun gelmesi normal mi?

20 yaşındayım. Eskiden boşalmadan önce 1-2 damla zevk suyu geliyordu. Bunun normal olduğunu söylemişlerdi. Boşalmadan önce gerçekleştiği için önemsememiştim. Ama son günlerde bu olay, hiçbir şey izlemeden, ereksiyonun ardından gerçekleşiyor. Ereksiyon olmayayım diye dua eder oldum. Bu doğal mı yoksa bir doktora başvurayım mı?

CEVAP

Prostat ve idrar kanalının etrafındaki salgı bezlerinden gelen ve genellikle ereksiyon esnasında ve ejakülasyon öncesinde salgılanan şeffaf birkaç damladan oluşan bu sıvıya mezi veya zevk suyu gibi isimler de verilmektedir. Bu durum tamamen normaldir, boşalmanın seyrelmesi ile veya baharatlı yiyecekler ile miktarında artış görülebilir. Bazı insanlarda diğerlerinden daha fazla veya az olması da tamamen normaldir. Bir hastalık belirtisi olmayıp tedavisi de gerekmez.

SORU: Meni gelmiyor

56 yaşındayım. 4 aydır boşalma sırasında meni gelmiyor. Cinsel ilişkiden zevk alıyorum ama her şey kupkuru. Bunun sebebi ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Bahsettiğiniz durumun, yani dışarı boşalmamanızın bir adı da kuru ejakülasyondur. Mesane boynundaki kasın gevşekliği nedeniyle orgazm sırasında boşalan meniniz, arka tarafa, yani idrar kesenize gidiyor. Bu durumun sıhhatinize herhangi bir zararı yoktur, sadece çocuk olmasını istiyorsanız tedavisi gereklidir. Ama bazı kişilerde bu durum psikolojik olarak huzursuzluk yaratabilir. Bu durum şeker hastalığı veya alınan ilaçlardan da kaynaklanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder