Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Arada bir oluyorsa
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Testisler hem çocuklarda hem de erişkinlerde zaman zaman kasık kanalına kadar yukarı çıkabilir. Bu sık görülen bir durumdur. Testis yukarıda uzun süre kalıyorsa bu sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir. Bu durum arada bir oluyor ve testis eski yerine dönüyorsa meraklanmayın

SORU: İdrar yollarından iltihaplanma var

İdrar yollarında iltihaplanma var. Doktora gittim, bana ilaç verdi. Bu ilaçları kullandıktan sonra cinsellik sırasında boşalma olduğu zaman ağrı başlıyor. Bunun nedeni nedir? CEVAP İdrar yolu iltihaplanmalarında boşalma sırasında ağrı olması imkansız değilse de çok nadiren görülen bir durumdur. Gelen meninin içinde kan olup olmaması, prostat ve meni keselerinizin makattan yapılacak ultrason ile değerlendirilmesi, PSA değerlerinize bakılması gibi muayeneye eşlik edecek bazı tetkiklerden sonra bir üroloji uzmanı tedavinizi düzenleyebilir.

SORU: Sol testisim yukarı çıkıyor


24 yaşındayım. Sorunum şu: Mastürbasyon sırasında sol testisim yukarıya, kasıklarıma doğru kaçıyor. Kendiliğinden eski haline dönmüyor. Elimle baskı yaparak indiriyorum. Sizce bunun nedeni nedir? Ciddi bir problem midir? CEVAP Testislerin zaman zaman hem çocuklarda hem erişkinlerde kasık kanalına veya kanal ağzına kadar yukarıya kaçabilmesi sık görülen bir durumdur. Her zaman sorun oluşturmaz. Ama yukarıda uzun süreler kalması sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir veya spor esnasında travma sonucu yaralanma ihtimalini arttırır. Arada bir oluyor ve eski yerine kısa sürede dönüyorsa sorun yoktur. Ama sık oluyor ve uzun süreler yukarıda kalıyorsa bir üroloji uzmanına başvurunuz. Esasında bu durumu anlamak ancak testislerin gelişimini bilmekle mümkündür. Anne karnındaki gelişim sırasında testisler böbrekler seviyesinde oluşur, doğuma doğru aşağı kayarak haya torbalarına iniş yaparlar. Testislerin damarları bu nedenle böbrek hizasından aşağı kadar uzanır ve bu yapı kaslı bir doku ile çevrilidir. Testisler torbaya da sonradan oluşan bir bağ dokusu ile tesbitlenirler. Bu bağın oluşmaması veya gevşek olması halinde testisin kaslı sap yapısının da çekmesi veya torbaya baskı uygulanması halinde testisler torbadan yukarı kayarak kasık kanalının ağzına kadar yükselebilmektedir.

SORU: Sertleşiyor ama...


80 yaşındayım. Sertleşme oluyor ama çabuk bitiyor. 6 yıl önce prostat ameliyatı oldum. Tansiyon dengeleyici ve kolesterol ilaçları kullanıyorum. Hiç sertleşme için olan haplardan almadım. Acaba hangi tip sertleşme haplarını kullanabilirim? Yoksa cinselliği yaşamaktan vazgeçeyim mi? CEVAP 80 yaşında cinsel yaşamı sürdürme istek ve başarınız sağlıklı bir insan olduğunuzu ortaya koyuyor. Yaşınız itibarı ile kendinizi bu gibi ilaçlarla zorlamamanızı, doğal olarak olanı kadarıyla idare etmenizi öneririm. Eğer ısrarlı iseniz gerekli tetkikler yapılarak düşük doz ve uygun ilaçlar ile desteklenmeniz mümkündür.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder