Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Baba olmak isterseniz...
HABERİ PAYLAŞ

Baba olmak isterseniz...

Erkekte kısırlığına neden olan varikosel başka sağlık sorununa yol açmıyor. Ama çift çocuk sahibi olmak istiyorsa ve erkeğin önce güvenilir bir yerde sperm testi yaptırması şart. Sorun varsa çözüm yolu mikrocerrahi yöntemle ameliyattır.

İki katı kadar büyük

Benim testislerimden biri öbüründen iki kat büyük. Bu sorun olur mu?

Testislerden birinin diğerinden 2 kat büyük olması aynı zamanda diğerinin de 2 kat küçük olması anlamına gelir. Testisin büyümesi veya küçülmesi birçok farklı nedenden olabileceği gibi doğumsal da olabilir. Ağrısız testis büyümeleri bazen hayatı tehdit eden ciddi hastalıklardan kaynaklanabileceği için bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Ameliyat şart mı?

Eşimin varikoseli varmış. Ameliyat gerekli mi? 7 aydır cinsel ilişkiye girerken korunmuyoruz ama çocuğumuz olmuyor. Ne yapalım?

Androloji departmanı olan bir laboratuvarı tercih ederek spermiogram tahlili yaptırmanızı ve bir üroloji-androloji uzmanına muayene olmanızı öneririm. Eğer doğru yapılan bir spermiogramda sorun varsa ve muayenede gerçekten varikosel saptanırsa çocuk olmasını sağlamak için ilk yapılması gereken mikrocerrahi varikosel ameliyatıdır.

Neden böyleyim?

Eşimle ilişkiye girmeden aşırı istekliyken ilişki başlarken isteksizlik, ereksiyon sorunu oluyor. Çabuk boşalıyorum. Arkadaşlar “Gecede 4-5 kez boşalıyorum” diye konuşuyor. Ben en çok 2 kere boşalabiliyorum. Ne yapacağım?

Sorununuz psikolojik kökenli olabilir. Performans anksiyetesi adı verilen ve kendini karşısındakine ispat etmek veya başkaları ile mukayese ederek, üstün gelmek arzusu sonucu doğan evhamlılık hali buna neden olabilir. Ülkemizde sağlıklı cinsel eğitim verilememesi neticesi yaşamın en önemli alanlarından biri olan cinsellik konusu sadece kulaktan duyma bilgilere kalabilmiştir. Arkadaşlarınızın kahve sohbetlerinden etkilenmenizin en önemli sebebi bu konularda gerçekleri bilmemenizden kaynaklanır. Bu tip sohbetler daima abartılıdır. Böyle bir performansın hem partnerinizi hem kendinizi yıpratmaktan öte bir anlamı da yoktur. Her konuda olduğu gibi cinsel yaşamda da makullük sınırlarını korumakta fayda vardır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder