Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Başka yol kalmadıysa
HABERİ PAYLAŞ

Başka yol kalmadıysa

Tüm yollar denenmesine rağmen iktidarsızlık sorunu çözülemiyorsa son çare penis protezi takılır. Protez 18 yaşından 70 yaşını yaşayan, bilinçli ve dinç olan herkese uygulanır. Ağır kalp hastalarına ve el becerisi olmayanlara önerilmez.

Ameliyat oldum ama...

44 yaşındayım. 4 yıl önce çift taraflı varikosel ameliyat oldum, mikrocerrahi yöntemle yapıldı. Sperm hücrelerinde iyileşme olmadı. İlaç tedavisi işe yarar mı?

Mühim olan sadece mikrocerrahi yöntem ile ameliyat olmak değil, yapılan ameliyatın başarılı da olmasıdır. Eski tip ameliyatların yüzde 30 kadarının yetersiz olduğunun saptanması ile mikrocerrahi ameliyat ön plana çıkmış ve bu konuda deneyimli olan ellerde nüks oranı yüzde 1’in altına düşmüştür. Mikrocerrahi ameliyat olduğunu söyleyerek gelenlerin de önemli bir kısmında varikoselin devam ettiği görülebilir. Sadece mikrocerrahi eğitimi almış ve bu konuda eğitim veren kliniklerden yetişen ürologların bu ameliyatı yapmasını önermekteyim; aksi taktirde hem başarı oranları düşmekte hem de komplikasyon oranları yükselmektedir.

Haberin Devamı

Kimlere takılır?

57 yaşındayım ve mutluluk çubuğu hakkında bilgi istiyorum. Hangi yaş aralığında taktırılır? Ne gibi sakıncaları var?

Kan dolumu ile sertleşmeyi sağlayan penisin içindeki esnek kılıflara bir şekilde kan gelip içinde yeterli süre kalamazsa ve tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastanın iktidarsızlık sorunu halledilemez ise son çare penis protezi uygulamaktır. Kontrolsüz şeker hastalığı gibi ameliyat sonrası iltihabı arttıracak durumu, alerjik bünyesi, ağır kalp hastalığı olanlara, çok ileri yaşta, el becerisi yetersizlere bu ameliyatı yapmıyoruz. Tabii ki bu da bir ameliyat ve belli riskleri mevcut.

Geri dönüşü yok

Bir teknik sorun çıkmadığı taktirde protezlerin belirli bir ömrü olmayıp yaşam boyu kullanılabilirler. Protez takılması için belirli bir alt ve üst yaş sınırı olmayıp cinsel gelişimini tamamlayarak cinsel faaliyete başlayabilecek 18 yaş üstü gençlere ve tercihen 70’li yaşlarını dinç ve bilinçli yaşayanlara kadar geniş bir yaş grubunda uygulanabilir. Ama geri dönüşü olmayan bir tercih olduğu ve son çare olarak tercih edilmesi gerektiği unutulmamalı, sadece alternatif olmayan hallerde ve hastanın kararlı istemi ile takılmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder