Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Birkaç ayda düzelir
HABERİ PAYLAŞ

Birkaç ayda düzelir

Grip, ateşli hastalıklar ve antibiyotik kullanımı sperm sayılarını geçici olarak düşürür. Hatta sayılar hamileliği etkileyecek kadar düşebilir. Erkeğin bünyesine ve hastalığın şiddetine bağlı olarak sperm değerleri birkaç ayda eski haline döner.

Eğriliğine üzülüyorum

Cinsel organımın eğri olması beni çok üzüyor. Sol taraftan 17, sağ taraftan 19 santim uzunluğunda. Bunun bir tedavisi yok mu?

Eğrilik ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve artmıyorsa ameliyat ile düzeltilmesi gerekmez. Eğer bu durumlar mevcut ise üroloji uzmanı ile görüşmeniz gerekebilir.

Haberin Devamı

Rengi neden böyle?

24 yaşındayım. Son 3 gündür boşalırken meni kahverengi ve sümüksü geliyor. Şüpheli bir cinsel ilişki yaşamadım. Ne olur yol gösterin.

Meninin kahverengi olması içinde beklemiş kan hücreleri olduğunu düşündürür. Meni içinde taze veya beklemiş kan görülmesi çoğu zaman önemli bir soruna işaret etmese de nadiren de olsa ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalığın belirtisi olabilir. Üroloji uzmanına başvurarak gerekli tetkikleri yaptırmanızı öneririm.

Sayı düşmüş müdür?

35 yaşındayım. 2 yıldır evliyiz ve çocuk istiyoruz. 1 haftadır soğuk algınlığı nedeniyle antibiyotik kullandım, iğne yaptırdım. İğneler ve aldığım ilaçlar sperm kalitemde olumsuz etki yapmış mıdır? Biraz beklemek mi gerekir?

Grip, ateşli hastalıklar, antibiyotik kullanımı gerektiren ağır hastalıklar sonucu sperm sayılarının geçici olarak düştüğü bilinen bir durumdur. Bu sayılar geçici olarak hamileliği engelleyecek kadar da düşebilir, eğer hamilelik ortaya çıkarsa olumsuz duruma sebep olmaz. Kişinin bünyesine ve rahatsızlığın şiddetine göre en fazla birkaç ay içinde sperm değerleri normale döner.

Ameliyat şart mı?

Üroloğa gittim. Teşhis peyroni. 41 yaşındayım. Doktorum ameliyat gerektiğini anlattı. Eğrilik oranı yüzde 5-10 gibi. Bana yardım edin.

Peyroni yani penisin içindeki kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan kılıflardaki kireçlenme sonucu oluşan eğriliğe etkili bir ilaç bulunmamaktadır. Bahsettiğiniz kadar az ve cinsel ilişkiye engel olmayan bir durumun ameliyat ile tedavi edilmesi de gerekmez.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder