Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Bu hormon isteği artırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Bu hormon isteği artırıyor

Haberin Devamı

İlk gençlikte vücutta erkeklik hormonu testosteron en üst seviyede. Bu hormon da cinsel isteği hep yüksek tutuyor. Gençlikte cinselliğe düşkün olmak ya da mastürbasyon yapmayı istemek normal. Önemli olan aşırıya kaçıp yorulmamak.

SORU: Yarıda kalıyor

29 yaşındayım. Hiç ilişkim olmadı. İdrar yolunda iltihap var. Tahlil sonuçlarımı yazıyorum. Antibiyotik kullandım, geçmedi. Bir de sertleşmeyi sağlıyorum ama uzun sürmüyor. Mastürbasyon yapmak istedim, sertleşmedi. Doktor bana sertleşme sağlayan ilaçlardan önerdi. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Fiziki rahatsızlığınız olmadığını sanıyorum. Hiç ilişkiye dahi girmemiş birinin menisinde iltihap olması ve antibiyotik kullanması makul değil. İltihap hücresi olarak değerlendirilenlerin olgunlaşmamş sperm hücresi olması büyük bir ihtimal olup bu ülkemizde sık görülen bir laboratuvar hatasıdır. Menide belirli miktara kadar lökosit hücresi tamamen normal kişilerde görülebilir. İlişkiye girmemiş birinin iktidarsızlığından bahsedilemez. Bu konularda deneyimli bir üroloji veya psikiyatri uzmanı size yardımcı olabilir.

SORU: Sertleşme neden uzun sürmüyor?

52 yaşındayım. Sertleşme uzun sürmüyor. Bir de erken boşalıyorum. Nasıl destek alabilirim?

CEVAP

‘Cinsel Fonksiyon Bozuklukları’yla ilgili sorunlar tek bir doktor tarafından değil, 4-5 değişik branştaki uzmanın bir arada çalıştığı gruplar tarafından değerlendirilmelidir. Bunlar başta üroloji-androloji uzmanı olmak üzere psikiyatrist, nörolog, doğum kontrol uzmanı, iç hastalıkları uzmanı ve endokrinolog yani hormonlarla ilgilenen doktorlardır. Bunun nedeni sertleşme sorununun komplike bir olay olması ve birçok nedenden kaynaklanmasıdır. Bu tür bir sorunu olan kişi öncelikle bir üroloji-androloji uzmanına başvurmalıdır. Derman ararken... Derdini söylemeyen derman bulamaz, sertleşme sorunu olup da doktora gitmekten çekinenler, deneyimli olmayan ve uygun branşta olmayan hekimlere başvuranlar veya doktora başvurduğunda asıl derdini söylemekten çekinerek başka şikayetlerden bahsedenler bu sorunla uzun süre yaşamak zorunda kalıyorlar.

SORU: Aşırı cinsel isteğim var

21 yaşındayım. İlk ergenliğe girdiğim günden beri mastürbasyon yapmak istiyorum. Kendimi tutamıyorum, neden?

CEVAP

Delikanlılık çağında yüksek olan testosteron hormonu cinsel isteği sürekli yüksek tutar, bu gayet normal bir durumdur. Eskiden toplumumuzda erkekler asker dönüşü 20’li yaşların başlarında evlenirken günümüzde bilhassa şehirlerde cinsel yaşamlarını daha özgür sürdürebildiklerinden evlenme yaşı ortalaması giderek yükselmektedir. Siz de bir şekilde, en azından mastürbasyon yaparak kendinizi rahatlatmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder