Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çift yorgun düşüyor
HABERİ PAYLAŞ

Çift yorgun düşüyor

Çoğu erkek cinsel ilişki sırasında erken boşaldığından dert yanar. Bir de geç boşalanlar var. Üstelik sanılanın aksine o da problem yaratır. Çünkü çok uzun süren ilişki hem kadını hem de erkeği yorar.

SORU: Bazen meni gelmiyor

Testis kanallarım açık mı? Çünkü testisler bazen yukarı çıkıp iniyor. Ereksiyon problemim yok. Bu kısırlık sebebi mi? Bir de boşalırken çok zor meni geliyor, bazen gelmiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Testislerin zaman zaman hem çocuklarda hem erişkinlerde kasık kanalına veya kanal ağzına kadar yukarıya kaçabilmesi sık görülen bir durumdur. Her zaman bir sorun oluşturmaz. Ama yukarıda uzun süreler kalması sperm oluşumunu bozarak kısırlığa neden olabilir veya spor esnasında travma sonucu yaralanma ihtimalini arttırır. Arada bir oluyor ve eski yerine kısa sürede dönüyor ise sorun yoktur ama sık oluyor ve uzun süreler yukarıda kalıyorsa bir üroloji uzmanına başvurunuz.

Haberin Devamı

SORU: Damarlar var

20 yaşındayım. Sol yumurtalığımın üstünde sanki zar yırtılmış gibi, çıkıntı halinde bir damar topluluğu var. Bazen ağrı yapıyor. Bu acaba nedir? Üstüne bastırdığımda içe gidip geliyor.

CEVAP

Bu varisleşmiş yani genişlemiş damarlar, bir kistik yapı veya epididim denilen testisin üzerine yapışan organ olabilir. Ağrı da yapıyor ise bir üroloji uzmanına gitmenizi öneririm.

SORU: Geç boşalıyorum

Kız arkadaşım ikinci kez beraber olmak istemiyor. Çünkü ben çok geç boşalıyorum; 1 saati bulabiliyor. Normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP

Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

SORU: Büyüyebilir mi?

Penisim 14 santim. Boyum 1.89 ama penisim ince ve kısa. Bir de erken boşalma sorunum var. Sizce penisimin büyütülmesi mümkün mü?

CEVAP

Penisiniz normal uzunlukta ve eminim ki kalınlığı da normaldir. Sizin yaş ve tecrübenizde erken boşalmadan bahsetmek için erken. Sizin sadece kendine güvene ve cinsel konularda doğru bilgilere ihtiyacınız var, o kadar.

Haberin Devamı

SORU: Uyuyamıyorum

27 yaşındayım. Gece yattığımda mastürbasyon yapmadan uyuyamıyorum. Bir de penisim cinsel birleşmelerde aşağı doğru eğik oluyor. Geceleri çok sık küçük tuvalet için kalkıyorum. Acaba sorunum ne?

CEVAP

Önemli bir sorununuz olmadığını düşünüyorum. Umarım en kısa zamanda sağlıklı bir ilişki kurar, evlenirsiniz ve her şey yoluna girer.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder