Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Cinsel hayatı etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Cinsel hayatı etkiliyor

Haberin Devamı

Korunmasız cinsel ilişki sonucu bulaşan hastalıklar ciddiye alınıp tedavi edilmeli yoksa erkeğin hayatını kâbusa çevirir. İdrar yolundaki akıntı, bazılarında sertleşme sorununa neden olabilir. Bu da cinsel yaşamı olumsuz etkiler...

SORU: Baba olur muyum?

5 yıldır evli erkeğim ama çocuğum yok. Doktor sol varikoselden ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Bu da bizi çok korkuttu. Çünkü birçok kişi ameliyat oluyor, sonuç alamıyor. Ayrıca sperm sayım 12 milyon çıktı. Sizce ameliyat olmam gerekir mi, korkulacak bir şey var mı? Ameliyat olursam çocuğum olur mu?

CEVAP

Varikoseliniz gerçekten varsa ve sperm sayınız düşükse ameliyat olmanızı öneririm. Varikosel çoğunlukla iddia edildiği gibi basit bir ameliyat değildir. Teknik olarak başarılı olması, komplikasyon olmaması için mikrocerrahi teknikle ve bu işin ehli olan kişilerce yapılmalıdır. Esasında bu durum her cerrahi girişim için geçerlidir, sağlığınız konusunda duyarlı olmanızı ve bu konuya gereken zamanı ayırarak doğru tercihleri yapmanızı öneririm. 1992’den itibaren Türkiye’de uyguladığımız mikrocerrahi teknik, yıllar içinde birçok asistanımız tarafından öğrenilmiş ve yurdumuzun birçok yöresinde başarıyla uygulanır hale gelmiştir.

SORU: Cinsel hayatımı etkiler mi?

30 yaşındayım. Girdiğim korunmasız ilişki sonucu hastalık kaptığımı düşünüyorum. Bu hastalıkların belirtileri nelerdir? Nasıl anlayabilirim? Bu hastalıklar cinsel hayatımı olumsuz etkiler mi?

CEVAP

En belirgin belirti idrar kanalından akıntıdır. Bu akıntı durduk yerde iç çamaşırı kirletir. Kişi bulunduğu ortamda bir anda bunu hisseder ve panik olur. Sanki akıntı dışarıdan görülebiliyormuş gibi düşünür. Bazen iç çamaşırındaki leke dışarıdan pantolonuna bile çıkabilir. Şikayetler bu şekilde kişiyi sosyal açıdan rahatsız eder. Ayrıca geçmeyen akıntılar cinsel performansı olumsuz etkiler ve sertleşme sorunları da yaratabilir. Genç yaşta sertleşme bozukluğu olan hastaların bir kısmında gerçek neden, idrar yolu ya da idrar kanalı iltihabıdır. Üretrit ya da prostatit dediğimiz bu hastalıklar yüzünden birçok kişi cinsel sorun yaşadığını zanneder. Halbuki tedavi olsalar, cinsel sorun ortadan kalkacaktır. Ama tedavileri gerektiği biçimde yapılmadığı için sorunları nüksetme eğilimine girer. Adeta bu hastalıklar kişiyle nikah kıyar; erkeğe hayatı boyunca eşlik eder. Biz ürologların en sevmediği hastalıklar üretrit ve prostatit’tir. Çünkü tedaviye yanıt almak çok güçtür. Hastalar doktor doktor gezerler.

SORU: Kasıklarım ağrıyor

Mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Bunun sebebi nedir, büyüdüğümde sorun yaratır mı? 2-3 defa arka arkaya yapınca çok ağrıyor. Neden olabilir?

CEVAP

Günde 1 defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar, hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride bir sorun yaratmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder