Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çok işe yarıyor
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Hormonal dengesizler, depresyon ya da kullanılan ilaçlar erkekte cinsel isteksizliğe neden olabiliyor. Erkekte cinsel isteğin sürdürülmesini sağlayan testosteron yani erkeklik hormonu.

Bu hormon çok işe yarıyor. Sayesinde kemikler güçleniyor, cinsel istek ve meni üretimi artıyor


SORU: Testislerim çok sarkık

32 yaşındayım, 2 çocuk babasıyım. Testislerim çok sarkık. Ayrıca sol testisim patlak gibi, torbada olmadığını düşünüyorum. Kontrol ettiğimde damar türü bir şeyler elime geliyor. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Testislerin sarkıklığı bir sorun veya bir hastalık değildir, tedavisi gerekmez. Düzenli bir cinsel yaşamınız, 2 çocuğunuz olduğuna göre ve bu durum yeni ortaya çıkmadığına göre endişe etmemenizi öneririm.

SORU: Cinselliğe karşı hiç isteğim yok

33 yaşındayım, bekarım. Bir süredir cinselliğe karşı en ufak bir istek duymuyorum. Hatta mastürbasyon yapmak gereği bile hissetmiyorum. Acaba bunun nedeni nedir?

CEVAP

Hormonal dengesizlikler, kronik hastalıklar, depresyon ve bazı ilaçlar cinsel isteksizliğe yol açabilir. Cinsel isteğin sürdürülmesi için gerekli olan hormon erkeklik hormonu olarak bilinen testosterondur. Testosteron testislerden ve çok az miktarda da böbreküstü bezlerinden salgılanır.

Bu hormon sayesinde vücutta kas kitlesi artar, yağ miktarı azalır, kemik yapı kuvvetlenir, psikolojik durum düzelir, fiziksel aktivite kapasitesi artar, meni üretimi desteklenir, cinsel istek ve güç gelişir.

SORU: Menideki kan bir türlü bitmiyor

37 yaşındayım, sorunum meniden kan gelmesi. Bunun için 4-5 kez farklı doktora gittim. Aynı tip ilaçlar verdiler. İlaçları kullandım ve kan kesildi. Ama 6 ay sonra tekrar başladı. Bu durum 4 senedir sürüyor. Kan ilk başta pıhtı şeklinde geliyordu ama şimdi sıvı şekilde geliyor. bana yardımcı olabilir misiniz?

CEVAP

Meniden kan gelmesi nadiren de olsa ciddi ve hayatı tehdit eden bir hastalıktan kaynaklanabilir, sadece ilaç tedavisi ile yetinilmemelidir. Gerekli ileri tetkiklerin yapılmasını öneririm.

SORU: Kısır olmaktan korkuyorum

24 yaşındayım, sorunum sol yumurtalığımın sağdakinden küçük olması. Kısır olduğumdan korkuyorum. 1 sene önce sol yumurtalığımda iltihap oldu. Tedavi sonucu geçti ama sol yumurtalığım küçüldü. Acaba kısır mıyım?

CEVAP

Bir testisinizin iltihap sonrası dumura uğraması kısır olduğunuz anlamına gelmez. Çocuk olmasını sağlayan sperm hücreleri ve erkeklik hormonları her iki testiste de üretildiğinden sadece birinin kaybı normal fonksiyonları ortadan kaldırmaz. Hatta bu durumda geride kalan testis biraz daha büyüyerek kaybedilen organın fonksiyonlarını da kısmen devralır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder