Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Çok zarar görürsünüz
HABERİ PAYLAŞ

Çok zarar görürsünüz

Haberin Devamı

Varikosel zaman içinde yumurtaların büyümesini engelleyerek sperm üretme fonksiyonunu olumsuz etkileyebilir. Bu yüzden fazla zaman kaybetmeden ameliyat olmak gerekiyor. Yoksa büyük zarar görebilirsiniz

SORU: 2 yıl sonra ameliyat olacakmışım

16 yaşındayım. Her iki testisimde de varikosel görüldü. Doktorum “Ameliyata gerek yok. 18 yaşına kadar geçmezse o zaman ameliyat edebiliriz” dedi. Sizce ameliyat olmalı mıyım? CEVAP Varikoseliniz muayene sonucu saptanmışsa zaman içinde yumurtalarınızın büyümesini engelleyeceği ve sperm üretme fonksiyonunu olumsuz etkileyeceğinden bir an önce mikrocerrahi ameliyat yapılmasında fayda görüyorum. 18 yaşına kadar neden beklemeniz gerektiğini anlamam mümkün değil. Bu süreçte geriye dönüşü imkansız hasar meydana gelebilir. Bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanına başvurunuz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Tedavisi yok mu?

21 yaşındayım, erken boşalma sorunum var. Pek çok merkeze başvurdum. Ama çok etkili bir neticeye ulaşamadım. Sadece geciktirici spreyler kullandım, yararını görmedim. Bu yüzden kız aramız çok kötü.. Ameliyat gibi bir çözüm yolu varsa lütfen beni aydınlatın. CEVAP Önce bu duruma neden olan prostatit vb. bir durum olmadığı araştırıldıktan sonra belirgin psikolojik bir faktör de saptanmaz ise uygun doz ilaç tedavisi ile sorununuz çözülebilir. Bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Penisim yamuk

26 yaşındayım, bekarım. Penisimin alt kısmında delik olduğu için küçükken ameliyat geçirdim. Ameliyattan dolayı aşağı doğru yamukluk var. Nöroloji uzmanına muayene oldum. Sorunun giderilmesi basit olur mu? Yoksa parça mı eklenmesi gerekir? CEVAP İdrar deliğinin penisin alt kısmında olmasına hipospadias adı verilir bazen beraberinde chordee adı verilen fibröz bir bant da bulunur ve penisi aşağıya doğru eğik hale getirir. Tüm bunların ameliyat ile düzelmesi mümkündür. Ama bunlar özel ameliyatlar olduğundan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanını tercih etmenizi öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder