Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Dert edecek bir şey yok
HABERİ PAYLAŞ

Dert edecek bir şey yok

Sabahları uyanınca sertleşme oluyorsa gayet sağlıklısınız demektir. Bu hormonlarınızın iyi çalıştığını gösterir. Sakın dert etmeyin çünkü son derece normal bir durum.

Çok küçülüyor

27 yaşındayım. Penisim sertleşme bittikten sonra çok küçülüyor. Ve sağ testisim soldakinden büyük. Sorunum ciddi mi?

Sertleşme bittikten sonra penis tabii ki küçülür, bunun bir önemi yok. Aynı zamanda penis boyu kişiden kişiye değişiklik de gösterebilir. İnik durumdaki penis boyunun hiçbir öneminin olmadığını vurgulamak istiyorum. Ayrıca testisler birbiri ile her zaman aynı boyutta olmayabilir, geçirilmiş bir iltihap veya travma sonucu veya doğuştan da bir testis küçük olabilir. Bu durumun değerlendirilmesi için bir üroloji uzmanına başvurmanız şart.

Haberin Devamı

Çözüm yolu yok mu?

17 yaşındayım. Her sabah ereksiyon oluyorum. Bunun bir çözüm yolu yok mu?

Gençlerde ve hatta tüm sağlıklı erkeklerde erkeklik hormonlarının kanda yüksek seviyelerde olduğu ve uyku sonrası vücudun en dinç olduğu sabah erken saatlerde penis sert olarak uyanmak veya penisin kendiliğinden sertleşmesi çok normal ve gayet sağlıklı bir durumdur. Hatta bu sabah sertleşmelerinin azalması hormonal seviyelerdeki düşüşe veya psikolojik stres altındaki bir yaşamın bulgularındandır. Yaşlılarda ise buna ek olarak biraz da idrara sıkışma, genişleyen mesanenin penisi boşaltan damarlara baskı yapması ile ereksiyona yakın bir durum oluşur, hatta buna halk arasında ’sidik zoru ile sertleşme’ tabiri kullanılır. Esasında penisin sertleşmesi yani penisin iç dokusunun kanla dolması oksijen ile beslenmesini sağlar ve sağlıklı bir durumdur. Gece boyu sağlıklı erkeklerde birkaç defa uyku sırasında penis sertleşerek içindeki dokuların beslenmesi sağlanır. Bu nedenle daha sık sertleşen penisin daha fazla oksijen ile besleneceği ve daha sağlıklı olacağı da bir gerçektir; nitekim atalarımız ’işleyen demir paslanmaz’ demiştir.

Ameliyat şart mı?

Geçen yıl testislerimdeki sarkmadan dolayı üroloğa gittim. Varikoselmiş. Ameliyat gerek yokmuş. İleride baba olmama ihtimali nedir?

Haberin Devamı

Elle muayenede varikosel var ise vardır, yok ise yoktur. Varikosel varsa, uzman androloji laboratuvarında sperm tahlilinde olumsuzluk saptanırsa mikrocerrahiyle düzeltilmesini ve zaman kaybedilmemesini öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder