Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Duyarlılığı azaltabilir
HABERİ PAYLAŞ

Duyarlılığı azaltabilir

Erkek prezervatif kullanmaktan hoşlanmıyor. Aslında yöntem hem ucuz hem pratik. Cinsel duyarlılığı bir miktar azaltabilir ama cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korur hem de erken boşalmaya çözüm olabilir.

Zevk alamaz mıyım?

22 yaşındayım, prezervatifi sevmiyorum. Çünkü zevki azalttığı söyleniyor. Acaba bu doğru mu?

Prezervatif penis cildinin dokunma ve ısı algılamalarını azaltacağından cinsel duyarlılığı bir miktar azaltacaktır. Doğru kullanıldığında istenmeyen hamilelikleri ve cinsel yol ile bulaşan hastalıkları çok büyük oranda azaltan prezervatif ucuz ve pratik olduğundan da tercih edilmektedir. Ayrıca prezervatif kullanılması erken boşalma sorununa da kısmen yardımcı olabilmektedir.

Haberin Devamı

Nasıl anlarım?

26 yaşındayım, korunmasız bir ilişki yaşadım. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar nasıl anlaşılır?

Bu hastalıklar her zaman olmasa da çoğu kez belirti verir. Mesela idrar yaparken yanma, tıpkı nezledeki gibi idrar yolundan akıntı olması gibi. Bu hastalıkların ilerlemesine yetersiz tedavi de sebep olmaktadır. Eczaneden veya kulaktan dolma tavsiye ile bilinçsizce alınan ilaçlar hastalığı tam olarak tedavi etmeyebileceğinden hastalık idrar yolundan prostat ve testislere ilerleyerek kısırlığa neden olabilir. Türberlükoz da kısırlığa neden olabilen bir hastalıktır.

Tedavi edilmez mi?

Doktor 2 kez yaptığı sperm testi sonucunda varikosel ameliyatına karar verdi. Ama testislerde varisleşme ya da ağrı yok. Ameliyat kararı normal mi? Tedavi yöntemi yok mu?

Varikosel toplumda sık rastlanan sadece bazı kişilerde spermleri etkileyerek kısırlık yapabilen ve gerçekten var ise mikrocerrahi ameliyattan fayda gören bir rahatsızlıktır.

Neden sertleşmiyor?

19 yaşındayım. Penisimde sertleşme olmuyor. Hem de sertleşme olmadan boşalıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

Penisinizde hiç sertleşme olmuyorsa, sabah kalktığınızda veya el ile boşalma yaparken veya cinsel bir heyecan duyduğunuzda tam sertleşme olmuyorsa, özellikle de kendinizi bildiğinizden beri durum bu şekilde ise bir üroloji uzmanına, hatta özellikle androloji dalında çalışan bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder