Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Düzenli ilişki işe yarar
HABERİ PAYLAŞ

Düzenli ilişki işe yarar

Gençlerin pek çoğu kız arkadaşlarının elini tuttuklarında bile cinsel organlarının sertleşmesinden dert yanıyor, bu durumdan çok utanıyorlar. Oysa yaşanan tamamen normal bir durum ve düzenli cinsel ilişkiyle her şey yoluna girer.

Testislerimde ağrı var

20 yaşındayım. Bir haftadır testislerimde ağrı var. Son günlerde penisimin ucunda da bir ıslaklık oluyor. Sanki meni gibi. Ben mastürbasyon yapmadığımda, rüyamda da boşalmıyorum. 15 gündür mastürbasyon yapmadım. Bundan kaynaklanabilir mi? Sizce ne yapmalıyım? Yaşadığım büyük bir sorun mudur?

Haberin Devamı

Düzenli boşalmayanlarda meni kanallarında dolgunluğa bağlı testis ve kasık ağrılarının olması gayet normaldir. Gün aşırı, düzenli boşalmak ile bu ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Buna rağmen ağrı geçmiyor ise mutlaka bir üroloji uzmanına başvurun.

Elini tutsam sertleşiyor

19 yaşındayım. Sorunum kız arkadaşımla el ele tutuşurken bile penisimin hemen sertleşmesi. Acaba bende bir sorun mu var?

Bu durum tamamen normal. Engelleyebileceğiniz bir durum olmadığı gibi bir hastalık da değil. Zaman içinde düzenli bir cinsel yaşama kavuşmanız ile bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacak.

Oğlum dünyaya küstü

Oğlum 13 yaşında ama penisi 3 yaşındaki bir çocuğunki kadar. Önceleri bunu sorun etmiyordu ama yaşı ilerledikçe sorun ediyor. Kimseyle konuşmuyor. Lütfen bize bir yol gösterin.

Her çocuğun büyüme ve gelişmesi olduğu gibi cinsel organ gelişimi ve ergenliğe giriş dönemi de önemli farklılıklar gösterebilir. Bir gelişme bozukluğu olduğu taktirde vaktinde durum fark edilirse uygun vakalarda tedavi ile durumu düzeltmek mümkündür. Bu durum ile biz üroloji uzmanları ilgilenmekteyiz.

Günde 3 kez yapıyorum

25 yaşındayım. Bazen günde 3 kez mastürbasyon yaptığım oluyor. Bana ne gibi zararları olabilir?

Günde 3 kere mastürbasyon yapmanın tek zararı sizi fizik ve psikolojik olarak yormasıdır, kalıcı bir zararı yoktur. Ama bu aşırı yorgunluk hali giderilmez ise zamanla bünyenin zayıf düşmesine ve çeşitli hastalıklara maruz kalmasına yol açabilir. Günde 1 kereyi geçmemeyi amaçlayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder