Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Erkeğin kabusu şeker
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin kabusu şeker

Diyabet yani şeker hastalığı erkeğin kabusu. Çünkü iyi tedavi edilmezse sertleşme sorunu görülmeye başlıyor. Hatta bazı kişilerde daha erken ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden şekere kontrol şart. Böyle bir sorun varsa hemen doktora başvurun

SORU: Sertleşme sorunum sürüyor

55 yaşındayım. Uzun zamandır diyabet hastasıyım. 2-3 senedir ilaç kullanıyorum. Şekerim kontrol altında ama açlık kan şekeri 100-110’u geçmiyor. Sertleşme sorunum devam ediyor. Bu durumun tedavisi için ne yapmalıyım?

[[HAFTAYA]]

CEVAP Diyabet yani şeker hastalığı sertleşme sorununa neden olabilen hastalıklardan biridir. Genel olarak iyi tedavi edilmeyen ve uzun süredir devam eden hastalarda sertleşme sorunu daha sık görülse de bazı hallerde sertleşme sorunu daha erken ve belirgin seyreder, hastalık kontrol altında olsa dahi görülebilir. Bu konuda bir aroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Testisimde ağrı var

20 yaşındayım. 6 ay önce varikoselden ameliyat oldum. Ama damarlar elime geliyor. Ağrılarım hiç geçmedi. Bir de testisim küçülmüş gibi geliyor. Ne yapmamı tavsiye edersiniz?

CEVAP Varikosel ameliyatı sonrası testisin boyutlarının küçülmesi normal bir durum değildir. Eğer size öyle gelmiyorsa, gerçekten de testis küçülmüş yani tıbbi bir deyim ile atrofik hale gelmiş ise bu muhtemelen atardamarın ameliyatta hasar gördüğünü ve bu testisin tamamen görev yapamaz hale geldiğini düşündürür. Bu durumu netleştirmek için sizi ameliyat eden hekime kontrole gitmenizi öneririm.

SORU: Geçecek mi?

Benim sorunumun büyük tuvaletimi yaparken penisiminden meni gelmesi. Mastürbasyon yaptığım zaman ise böyle bir şey olmuyor, 2-3 gün meni gelmiyor. Doktor “Evlendiğinde, düzenli ilişkiye girdiğinde geçer” dedi. Acaba ben bel soğukluğu hastalığına mı yakalandım? 4 ay önce korunmadan ilişkiye girdim. Geçen ay test yaptırdım. HIV, hepatit, frengi testleri yapıldı ama bir şey çıkmadı. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP Bahsettiğiniz sıvı prostatın normal salgısıdır, meni değildir. Boşalmanızı takiben gelmemesi de bunu doğrulamaktadır. Yapmanız gereken tek şey düzenli bir sıklıkta, 2-3 günden fazla olmayan aralar ile boşalmanızdır.

Haberin Devamı

SORU: Prostat genetik mi?

Babam 3 yıl önce prostat kanserinden vefat etti. Prostat kanseri genetik geçişli mi? Ben 50’li yaşlardayım. Bizim yaşımızda olanların prostat büyümesi ve kanserine karşı ne gibi önlemler almamız gerekir?

CEVAP Maalesef prostat kanserinde ailevi olarak risk artışı mevcut. 40 45 yaşından sonra ürolog kontrolü altında olmanızı öneririm. Yani düzenli olarak her 6 ayda bir muayene ve PSA’larınızı yaptırmanızı önemle tavsiye ederim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder