Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Eşlerin uyumu çok önemli
HABERİ PAYLAŞ

Eşlerin uyumu çok önemli

Erken boşalma sorunundan erkeklerin büyük bir kısmı dertli. Burada önemli olan eşlerin birbirine uyum sağlaması. Ayrıca uygun ortam, heyecan ve tecrübesizlik de erken boşalmayı tetikler. Bu sorunun altında yatan neden çoğu zaman psikolojiktir

SORU: Erken boşalıyorum

20 yaşındayım, erken boşalıyorum. Genelevde de erken boşalıyorum. Doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Önemli olan çiftlerin birbirine uyumudur ve erken boşalmanın altında yatan sorun çoğu zaman psikolojiktir. Altta yatan bir ürolojik sorun var ise düzeltilir, hastaya partneri ile birlikte uygulayacağı teknikler anlatılır.

Haberin Devamı

SORU: Eşimle birlikte olmak istemiyorum

44 yaşında, 10 yıllık evli, 2 çocuğum var. Eşime karşı isteksizim. Onunla olmak istemiyorum. Acaba neden eşime karşı istek duymuyorum?

CEVAP

Erkekler ilişkinin ilerleyen dönemlerinde eşlerini anne gibi görmeye başlayabilir. Yine kadınların fiziksel görünümü değiştiği için erkekler eşlerini eskisi kadar uyarıcı bulmayabilir. Bu durum cinsel isteğin azalmasıyla sonuçlanır. Kadınlar çocuk doğurup anne rolüne girince erkekte cinsel istek azalır. Bu gruptaki erkeklerin bir yandan eşlerine düşkünlükleri artar, ama bir yandan cinsel istekleri azalır. Ayrıca kadınlar gibi erkekler de evlilik çatışmaları ve ilişki sorunlarına cinsel isteksizlikle yanıt verebilirler. Kızgınlık, kırgınlık duyguları eşle haz paylaşma isteğini azaltır. Bazen evlilik sorunları depresyona veya anksiyete bozukluklarına yol açtığı için cinsel isteği de bozar.

SORU: Cinsel isteğim azalıyor

43 yaşında, 20 yıllık evliyim. Cinsel ilişkiye girmek bana çok da cazip gelmiyor. Acaba bu yaşla mı ilgili?

CEVAP

40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

Haberin Devamı

SORU: İlaçlar yüzünden mi?

32 yaşındayım, anti-depresan kullanıyorum. Acaba sertleşme sorunum ilaç yüzünden mi?

CEVAP

Depresyonu olan hastalarda sertleşme bozukluğu görülme oranı kullandıkları anti-depresan ilaca da bağlı olarak değişiyor. Burada unutulmaması gereken nokta şu: Depresyon sonucu sertleşme bozukluğu görülebildiği gibi, sertleşme sorunu nedeniyle de depresyon gelişebilir. Ayrıca depresyon kalp ve damar hastalıkları riskini de artırarak dolaylı yoldan sertleşme sorununa yol açabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder