Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Evham yapmayın
HABERİ PAYLAŞ

Testisler son derece hassas organlar ve herhangi bir kemik ya da kıkırdak tarafından korunmazlar. Bu yüzden darbe aldığında ya da basınçta ağrı ve acı hissedebilirsiniz. Evham yapmaya gerek yok çünkü hastalık değil.

İlişkiye gireyim mi?

22 yaşındayım. Nişanlım evlenmeden önce birlikte olmamıza izin vermiyor. Ben daha önce kimseyle birlikte olmadım. İkimizin de ilk deneyimi. Şu an evlenmek üzereyiz. Evlenmeden önce ilk cinsel deneyimimi yaşamalı mıyım? İlk gecede problem yaşar mıyım?

Yakında evlenecekseniz biraz sabırlı olun ve ilk geceyi eşinizle paylaşın. Bu konuda sağlıklı kaynaklardan yeterli bilgi alırsanız hiçbir sorununuz olacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

Sürekli ağrı var

17 yaşındayım. Sağ testisime dokununca acı duyuyorum. Elime alıp sıkınca acı var. Sağ testisime darbe geldiğinde acıyı hissediyorum. Sol testisime sertçe vurduğumda hissetmediğim acıları duyuyorum. Testis kanseri miyim?

Testis ve ona bitişik bir organ olan epididim dokunma, çarpma ve basınca karşı çok hassas organlardır. Herhangi bir kemik veya kıkırdak yapı tarafından korunmazlar. Etraflarında bulunan az miktarda mayi, hareketlilikleri ve konumları ile savunulurlar. Elinize alıp sıktığınızda uyguladığınız basınç nedeniyle ağrı duymanız veya ufak bir darbe dahi geldiğinde acı hissetmeniz gayet normaldir. Bu durum herhangi bir hastalık olduğunu göstermez. Ayrıca testis kanserleri de genellikle ağrısız olup testisin büyümesi, şekil ve kıvam bozuklukları ile seyrettiğinden bu endişenizin de yersiz olduğunu düşünüyorum. Sanırım bu bölgenize fazla odaklanmışsınız ve çeşitli evhamlar yaşıyorsunuz.

Testisimden biri yok

17 yaşındayım. Doğduktan sonra testislerimin ikisi de inmiş ama 3 yaşındaki fıtık ameliyatı sonrası bir testisim yok. Pek çok tetkik yapıldı ama testisi bulamadılar. Bu cinsel hayatımda bir sorun yaratır mı, kanser olur muyum?

Yapılan fıtık ameliyatı sırasında yumurtanızın hasar görerek alındığı veya dumura uğradığı anlaşılıyor. Burada artmış bir kanser riskinden bahsedilemez. Ayrıca diğer testis hafif büyüyerek kaybettiğiniz organın hormon ve sperm üretmesini dengelemeye çalışacaktır. Tek testisle de sorunsuz yaşayabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder