Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Faydalı olacak mı?
HABERİ PAYLAŞ

Faydalı olacak mı?

Testis damarlarındaki varisleşme anlamına gelen varikosel ameliyat edilmiş ama başarı sağlanamamışsa düzeltmek için mikrocerrahi seçenek düşünülebilir. Bunun için durum incelenir ve tahliller yapılır. Operasyon fayda sağlayacaksa mikrocerrahi hastaya uygulanır.

Çok isteksizim

49 yaşındayım. Geçen yıl kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Bir de şeker hastalığım var. Cinsel olarak çok isteksizim. 1 yıldır hiç ilişkiye girmedim. Cinsel gücümün eski haline gelmesi için ne yapabilirim?

Önce tetkikleriniz yapılarak bu durumun sebebini belirlemek ve gereken tedaviyi basamaklar halinde planlamak gerekecek. Çok ileri durumlarda hiçbir tedaviden fayda görmemeniz halinde protez kullanarak da olsa bu sorunu çözebiliriz.

Haberin Devamı

Kaşıntı bitmiyor

17 yaşındayım. Son günlerde cinsel organımın çevresinde kaşınmalar oluyor. Hatta kabartılar bile var. Ne yapmalıyım? Üroloğa mı gideyim?

Kasıklarda en sık görülen kaşıntılı ve kızarıklık yapan rahatsızlık mantar olmakla birlikte cinsel organımız bölgesindeki deride birçok değişik cilt hastalığı görülebilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve bunların ciltteki belirtileri üroloji uzmanları tarafından da tedavi edilmekteyse de sadece cildi ilgilendiren hastalıklarda mutlaka bir dermatoloji yani cilt doktoruna başvurmanız gereklidir.

Yeterli olmadı

12 yıl önce varikosel operasyonu geçirdim. Sperm sayım 2 milyondan ancak 7-8 milyonlara çıktı. Bu sayı çocuk sahibi olmamız için yeterli olmadı. Tüp bebek yaptık. Varikosel tedavisinden mikrocerrrahiden bahseden yazınızı okudum. Nereye müracaat etmeliyiz?

Öncelikle şu anda varikoseliniz olup olmadığının saptanması ve tahlillerinizin yenilenmesi lazım. Bunların neticesine göre, eğer yapılan ameliyat varikoseli ortadan kaldırmakta başarısız olmuşsa ve tahlillerinizden de fayda göreceğiniz öngörülüyorsa mikrocerrahi varikosel ameliyatı açısından uygun olabilirsiniz. Bu ameliyat çeşitli üniversite hastanelerinde veya özel hastanelerde yapan uzmanlar bulunmaktadır. Ama bu konudan kendinizin bir araştırma yapması şart. Buradan benim size isim vermem uygun olmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder