Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Fonksiyonunu kaybettiyse...
HABERİ PAYLAŞ

Fonksiyonunu kaybettiyse...

Normalde kasık fıtığı ameliyatlarından sonra iktidarsızlık görülmez. Ama ameliyatta testis damarları zarar görmüşse ya da testis fonksiyonunu kaybettiyse erkeklik hormonu üretimi düşer ve cinsel istekte azalma olur.

SORU: Testisim küçüldü

18 yaşındayım. 6 ay önce varikoselden ameliyat oldum. Damarlar elime geliyor. Ağrılarım var. Bir de testisim küçülmüş gibi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sonrası testisin boyutlarının küçülmesi normal bir durum değildir. Eğer size öyle gelmiyorsa, gerçekten de testis küçülmüş yani tıbbi bir deyim ile atrofik hale gelmiş ise bu muhtemelen atardamarın ameliyatta hasar gördüğünü ve bu testisin tamamen görev yapamaz hale geldiğini düşündürür. Bu durumu netleştirmek için sizi ameliyat eden hekime kontrole gitmenizi öneririm.

Haberin Devamı

SORU: İktidarsızlık yapar mı?

57 yaşındayım ve 3 ay önce kasık fıtığı ameliyatı oldum. O zamana kadar hiçbir sorunum yokken ameliyattan sonra iktidarsızlık başladı. Bunun tetikleyen önemli bir hastalığım yok. Bu duruma üzülüyorum. Derdime bir çare bulur musunuz?

CEVAP

Kasık fıtığı ameliyatı normalde iktidarsızlığa neden olmaz. Sadece fıtık ameliyatında testis damarları zarar görürse ve testis dumura uğrarsa erkeklik hormonu üretimi düşer, cinsel istek ve güç azalır. Ama bu çok nadir bir durumdur. Geçirdiğiniz ameliyattan, fiziki ve psikolojik etkilenmeden dolayı bu sorunun ortaya çıkmış olması daha büyük bir ihtimal. Birkaç ay içinde durum kendiliğinden düzelmezse bir üroloji uzmanı size yardımcı olacaktır.

SORU: Sertleşme sorunum var

20 yaşındayım. İlişkiye girerken sertleşme geç oluyor ve ilişkide boşalamıyorum. Mastürbasyon yaparken de geç boşalıyorum. Sizce normal mi? Ne yapmalıyım? Bunun kremi var mı?

CEVAP

Bu durumda psikolojik ve hormonal faktörler rol oynayabilir, önce bir üroloji uzmanıyla görüşün.

SORU: Kıllardan kurtulmak mümkün mü?

48 yaşındayım. Kulaklarımdan bile kıllar çıkıyor. Sırtımdaki kıllardan kurtulmak istiyorum. Kadınlık hormonu kullanarak kılları azaltır mıyım? Bu mümkün müdür?

CEVAP

Kıllarınızdan kurtulmak için hormon ilaçları kullanmanız çok büyük bir hata olur. Bünyedeki hormonlar çok hassas dengeler içerirler ve uzman doktorlar tarafından verilmeyen hormon ilaçlarının kullanımı her zaman yaşamı dahi tehdit edebilecek ciddi komplikasyonlar doğurabilir. Zaten günümüzde ilerleyen teknoloji kıl sorununu kalıcı ve etkili bir şekilde ortadan kaldırmayı lazer teknolojisi ile başarmış durumda. Amerika’da FDA kurumunun da onayladığı aleksandrite tip lazer ışını ile kıllar birkaç seansta kalıcı olarak ortadan kaldırılabilir. Seans sayısının azaltılması ile de kısmi bir azalma ile yetinilebilir. Lazer epilasyon yöntemi giderek modern erkekler arasında da popülerlik kazanan bir yöntemdir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder