Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Günlük çare oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Günlük çare oluyor

Erkeklerin yüzde 10’u prostat büyümesinin idrar kanalını sıkıştırmasıyla zorluk yaşar. İdrar yapma zorluğunu ilaçla tedavi etmek, sıkıntıya günlük çare olur. 50’li yaşlardaki hastada ilaç yerine ameliyat kesin çözüm sağlar

Rüyada meni geliyor

17 yaşındayım. Rüyamda yaşadığım cinsel ilişkiler bana çok gerçekçi geliyor. Bunun sonucunda da meni geliyor. Sorunum nedir?

Bu gayet normal ve fizyolojik bir durum. Ergenlik başladıktan sonra oluşan meni salgısı meni keseleri içinde birikir. Bir şekilde ilişki veya mastürbasyon ile boşalma olmaz ise bir süre sonra keselerde artan basınç etkisi ile büyük tuvalet yaparken bir kısım salgı gelebilir veya gece rüyalanma yolu ile boşalma olur.

Haberin Devamı

Bu sağlıklı bir durumdur. Daha kontrollü şekilde boşalmayı tercih ederseniz gün aşırı veya vücudunuzun ihtiyacına göre günde 1 defa mastürbasyon yapmanızı öneririm. Mastürbasyonun fazlası fiziki yorgunluk yaparak faaliyetlerinizi olumsuz etkileyebilir. Mastürbasyonun boyun kısa kalması, penisin büyümemesi, körlük yapması gibi türlü hurafeler ile ilgisi yoktur.

Nasıl artar?

34 yaşındayım. Testosteronu ilaç kullanmadan, doğal besinlerle artırmanın yolları var mıdır?

Kilonuz yani yağ dokunuz fazla ise yağ dokusunda testosteronun östrojene yani kadınlarda yüksek oranda bulunan hormona dönüştüğünü bilin. Yağ dokusunu azaltmanız, testosteron oranını belirgin olarak artırır. Özellikle göbek bölgesinde yağ depolayan orta ve ileri yaştakilerde klinik açıdan anlamlı olabilir.

Sık idrara çıkıyorum

50 yaşındayım ve prostat büyümesi var. Ölçümleri size yolluyorum. Sık sık idrara çıkıyorum ve şekerim kontrol altında. Önerileriniz var mı?

Prostatın büyümesi sonucu idrar kanalını sıkıştırması ilerleyen yaşlarda erkeklerde sıkıntı kaynağı olan bir durumdur. Erkeklerin yaklaşık yüzde 10’u bu durum nedeniyle tedavi ihtiyacı duyar. Prostat büyümesinin idrar yapmayı zorlaştırması halinde kullanılan ilaçlar tedavi etmez, günlük etki gösterirler. Bu nedenle 50 yaşında, genç sayılabilecek bir prostat hastasının yıllarca ilaç tedavisi görmek yerine eğer gerekiyor ise 1 saatten az sürecek kapalı bir ameliyat ile köklü bir çözüme kavuşturulmasının daha uygun olduğu görüşündeyim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder