Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hastalık kapınızı çalmasın
HABERİ PAYLAŞ

Hastalık kapınızı çalmasın

Prezervatif kullanmadan ilişkiye girmek birçok tehlikeyi beraberinde getiriyor. Bir anlık ihmaliniz nedeniyle sadece AIDS değil, 10 kadar değişik hastalığa yakalanma riskiniz var. Ne olursa olsun mutlaka korunun.

SORU: AIDS kaptım mı?

2 hafta önce iki kez hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Ama prezervatif kullanmadım. Bana hastalık bulaşmış olabilir mi? İlişkiye girdikten sonraki günlerde penisimde acıma oldu. Acaba AIDS bulaşmış olabilir mi?

CEVAP

Prezervatif kullanmadan böyle bir ilişkiye girdiyseniz cinsel yol ile bulaşan birçok mikrop kapmış olma ihtimaliniz var. Bunların arasında tabii ki HIV virüsü ile bulaşan AIDS de olabilir. Korunmasız ilişki ile geçebilecek 10 kadar değişik ve bazıları AIDS gibi hayati tehlike taşıyan hastalık türü mevcuttur. Beraber olduğunuz kişide hastalık bulunması sizin ilişki sonucu mutlaka bu hastalığı kapacağınız anlamına gelmez. Herkesi riske atar Ama bu durum sizi ve var ise eşiniz veya diğer cinsel temasta bulunduğunuz kişileri ciddi risk altına sokar. Unutmayın korunmasız bir cinsel ilişki kurunca o kişinin geçmişte birlikte olduğu tüm kişilerin ve onların partnerlerinin bile riskini almış oluyorsunuz. Bundan sonra kesinlikle şüpheli kişilerle korunmasız ilişkide bulunmamanızı ve en kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Eğrilik var

Penisimde eğrilik var. Kız arkadaşımla ilişkiye girmek istesem de penisim aklıma geliyor, vazgeçiyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Sanırım penisinizde bir miktar eğrilik var ama esas sorununuz daha ziyade psikolojik. İlişkiye engel olmayan, ağrı yapmayan ve giderek artmayan eğrilikler sorun değildir.

SORU: 2-3 saat gerekiyor

Yumurtalarımda ağrı var. Daha önce gittiğim doktor “Varikosel” dedi. En büyük sıkıntım ilk ilişkiden sonra ikinciye 2-3 saat sonra girmek. Bu durum psikolojimi çok kötü etkiliyor.

CEVAP

İlk ilişkiden sonra ikinciye 1-2 saat kadar sonra girebilmek hastalık değildir. Bünyeniz ve yapınızla ilgili kabullenmeniz gereken bir durumdur. Tedavi edilmesine de gerek yoktur. Yumurtanızdaki ağrı için bu konularda uzman bir üroloji-androloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı

SORU: Yumurtalıklarım ağrıyor, neden olabilir?

25 yaşındayım. Yumurtalıklarımda ağrı var. Bir de sol yumurtada misket büyüklüğünde bir yuvarlak cisim var. Ağrının sebebi ne?

CEVAP

Bu tip durumlarda muayene etmeden yorum yapmak çok hatalı olabilir ve hayati tehlikesi olan bazı hastalıkların ihmaline neden olabilir. Durumunuz basit bir kistten kaynaklanmakta olabileceği gibi acilen ameliyat gerektiren bir tümör de olabilir. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurarak muayene olun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder