Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Her şey yolundaysa...
HABERİ PAYLAŞ

Her şey yolundaysa...

Cinsellik yemek, içmek, uyumak kadar doğal bir ihtiyaç ve ağrılardan, ışıktan, üzüntüden hatta renklerden bile etkilenebiliyor. Hayatında her şey yolunda giden kişilerde cinsellik ön plana çıkıyor.

SORU: Yeterli testosteronu salgılıyor mu?

55 yaşındayım. 20 yıldır sol varikoselim var. Ağrısı idare eder. Testislerimde ise ultrason sonucuna göre küçülme yok. Bu sonuç testosteronun eksiksiz olduğu anlamına mı gelir? Kısaca küçülmemiş testis varikosele rağmen yeterli testosteronu salgılar mı?

CEVAP

Testosteron seviyelerinizi tahmin etmeye çalışmak yerine tahlil yaptırarak belirlemek daha akıllıca olacaktır. Kısırlık sorununuz olmadıysa, ağrı şikayetiniz size sorun değilse ve 55 yaşında cinsel yaşamınızdan memnunsanız tahlil yaptırmanıza veya bu konuyu merak etmenize gerek olmadığını düşünüyorum.

Haberin Devamı

SORU: Cinsel isteği artıran ilaçlar var mı?

23 yaşındayım. Cinsel isteği artıran ilaçlar ve besinler var mı?

CEVAP

Cinsellik psikolojik ve fiziksel sağlıklı olma halinin sonucunda oluşan normal bir vücut fonksiyonudur. Dolayısı ile tüm fiziksel ve psikolojik yapımızdan ve onları etkileyen her türlü iç ve dış tesirden etkilenir; rüzgardan etkilenir, ışıktan etkilenir, renklerden etkilenir, ağrılardan etkilenir, üzüntüden etkilenir. Dolayısı ile fiziksel ve ruhsal açıdan bize etki yapan tüm faktörler gibi çeşitli besin ve ilaçlardan da etkilenir.

Testosteron takviye edilebilir

Ama göz önünde tutulması gereken husus bu etkinin direkt cinsel performans üzerine olmayıp fiziksel ve ruhsal durumumuzu etkileme sonucu ortaya çıkmasıdır. Tabiidir ki sırtı pek, karnı tok dediğimiz fiziksel ve ruhsal sağlığı tamamen yerinde olan kişinin gündeminde cinsellik daha çok yer alacaktır. Herhangi bir ilaç ve besinin belli hormonlar vs. üzerinden etkiyeyerek normal bir insanda cinsel isteği arttırdığı görülmemiştir. Herhangi bir hastalık veya yaşın ilerlemesi nedeniyle özellikle testosteron düzeyi düşenlerde uygun doz tedavi ile enerji ve cinselliğin artabileceği bilinir. Antiaging denilen yaşlanmaya karşı tedavilerin de kökenini genel sağlıklı yaşam ve beslenme kuralları ile yaş ile bozulabilen hormon dengesinin düzeltilmesi oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

SORU: Ameliyattan sonra sperm sayım artar mı?

2 yıllık evliyim ve 15 gün önce çocuğum oldu. Sol tarafta varikosel tespit edildi. Sperm sayısı 2 milyondu. Her safhada 1-2 canlı hücre görüldü. Varikosel ameliyatı sonrası sperm sayısında azalma ya da artma olur mu?

CEVAP

Bu sayılar ile çocuk sahibi olmanız büyük bir şans. Varikosel zaman içinde sperm sayılarını azaltarak kısırlık sebebi olur. İleride tekrar çocuk sahibi olmak istiyorsanız size mikrocerrahi varikosel ameliyatı öneririm. Bu konuda deneyimli bir üroloji-androloji uzmanına veya bir üniversitenin üroloji kliniğine başvurunuz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder