Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Herkesi yoruyor
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Çoğu erkek erken boşalmadan dert yanar. Bir de geç boşalanlar var. Aranan bir durum gibi gözükse de geç boşalma sorun yaratır. Çünkü çok uzun süren ilişki hem kadını hem de erkeği yorar ve fiziksel olarak rahatsız eder.

SORU: Geç boşaldığım için partnerim zorlanıyor

Kız arkadaşım bir kere birlikte olduktan sonra ikinciyi istemiyor. Çünkü geç boşalıyorum. Normal mi, ne yapmalıyım?

CEVAP

Çok daha sık rastlanan erken boşalma kadar olmasa da, geç boşalma yani ejakulatio tarda adı verilen durum da hem erkekte hem kadında sıkıntı yaratabilir. Bu durum nörolojik bir sorundan veya psikolojik bir durumdan kaynaklanabilir. Uzun süren ilişkide tahriş oluşarak kadının fiziksel rahatsızlık duyması ihtimaline karşı eczanelerde bu iş için satılan özel kayganlaştırıcı kremler kullanılabilir.

SORU: Ameliyat oldum idrar kaçırıyorum

74 yaşındayım, 4 sene önce açık prostat ameliyatı oldum. Ama idrar kaçırma bitmedi. Bazen çok, bazen az oluyor. Acaba neden?

CEVAP

Her türlü prostat ameliyatında, ister kapalı, ister açık, ister lazer ile yapılsın, idrar kanalında idrarın tutulmasını sağlayan ve sfinkter denilen 2 yapıdan bir tanesi mutlaka zarar görür. Eğer ameliyat esnasında ikinci sfinkter de zarar görür ise idrar kaçırma sorunu oluşur. Bu durum zaman ile azalıp artabilir.

SORU: Sertleşmiyor

Ben günde birkaç defa mastürbasyon yapıyorum. Sertleşmede sorun yok ama cinsel ilişkide tam sertleşme olmuyor. Acaba neden?

CEVAP

Mastürbasyon sırasında tam sertleşme olması probleminizin fiziksel değil, psikolojik olduğunu açık olarak ortaya koyuyor. Bu partner tarafından yeterince uyarılamama veya performans kuşkusu gibi çok değişik nedenlerden ortaya çıkabilir

SORU: Büyümedi

20 yaşındayım. Cinsel organım büyümedi. Sizce ne yapmam gerekir?

CEVAP

Durumunuz ancak muayene edilerek anlaşılabilir. Bazı hormon testleri de yapmak gerekebilir. Üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Acaba kısır mıyım?

1 yıl önce sol yumurtalığım iltihaplandı. Tedavi sonucu geçti ama soldaki küçüldü. Kısır mıyım?

CEVAP

Bir testisinizin iltihap sonrası dumura uğraması kısır olduğunuz anlamına gelmez. Çocuk olmasını sağlayan sperm hücreleri ve erkeklik hormonları her iki testiste de üretildiğinden sadece birinin kaybı normal fonksiyonları ortadan kaldırmaz. Hatta bu durumda geride kalan testis biraz daha büyüyerek kaybedilen organın fonksiyonlarını da kısmen devralır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder