Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Hormon dengesi bozulmuşsa
HABERİ PAYLAŞ

Hormon dengesi bozulmuşsa

Cinsellik yemek ve uyumak kadar doğal bir ihtiyaç. Bazen erkekte cinsel ilişkiye karşı isteksizlik olabilir. Hemen paniğe kapılmayın. Bu durum hormon dengenizdeki bozulmadan kaynaklanabilir, uzmana başvurun.

İstek duymuyorum

26 yaşındayım. Cinsel ilişkiye artık eskisi kadar ilgi duymuyorum. Ne yapmalıyım?

Bir üroloji uzmanı ve daha sonra gerekirse bir psikiyatri uzmanı ile görüşmenizi öneririm. Seks, yemek yemek gibi bedeni bir ihtiyaçtır, insan en doyurucu yemekten sonra dahi bir süre sonra acıkır. Hormon dengenizde bozulma veya bir tür depresyon durumunuz olabilir.

Haberin Devamı

AIDS’in belirtisi nedir?

AIDS’in vücuttaki en belirgin belirtisi nedir?

AIDS hastalığı vücudu koruyan defans mekanizmalarının zaafiyeti ile ortaya çıkar. Bu basit gripal bir infeksiyon gibi başlayabilir. Bu süreçte vücut normalde kolaylıkla yenebileceği mikrobik ve viral hastalıklara karşı savunmasız kalır. Hastalık tablosu kişinin bünyesinin gücüne göre değişiklikler gösterir. Meninin jölemsi gelmesi ise bir hastalık belirtisi olmayabilir, gerekli tahlil ve muayeneler yapılmalıdır.

Neden düşük?

20 yaşındayım. Serbest testesteron hormonum düşük. Yükseltmek için ne yapmam gerekiyor?

Serbest testosteron hormonu birçok cihaz ve kit ile yapılan tetkiklerde teknik nedenlerden dolayı normal kişilerde dahi alt sınırda veya düşük çıkabilmektedir. Total testosteron ve SHBG testlerinin de yapılmasını öneririm. Ayrıca, tedavi edilmesi gereken tahlil sonucu değil, kişilerin sorunudur. Bir tetkik hafif düşük çıktı diye herhangi bir şikayeti olmayan kişiye hormon tedavisi yapılması faydadan çok zarar getirecektir. Özellikle gereksiz kullanılan testosteron hormonunun prostat kanseri riskini arttıran en önemli sebeplerden biri olduğuna dikkatinizi çekerim.

Menim azaldı

37 yaşındayım, kasım ayında varikosel ameliyatı oldum. Operasyondan sonra penisimde eskisi gibi hareketlilik yok. Boşalırken sperm az geliyor. Evlenirken sorunla karşılaşır mıyım?

Varikosel ameliyatının spermin azlığı, çokluğu ve cinsel faaliyetlerinizle ilgisi yoktur. Sadece menideki sperm hücrelerinin sayı, hareketlilik, yapı gibi döllemeyi sağlayan özellikleri üzerine etki yapmaktadır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder