Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kadına zararı olmaz
HABERİ PAYLAŞ

Kadına zararı olmaz

Haberin Devamı

Bir erkekte boşalma sırasında gelen meni miktarı normalde 1.5 cc ve üstündedir. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin büyük olması ve fazla salgı yapması bu miktarı arttırabilir. Bu durumun kadına zararı yoktur, rahatsızlık vermez

SORU: Mastürbasyondan sonra ağrım oluyor

Mastürbasyon yaptıktan sonra kasıklarım ağrıyor. Sizce bunun sebebi ne olabilir, ilerde benim için çok büyük sorunlar yaratır mı? 2-3 defa arka arkaya mastürbasyon yapınca ağrım oluyor. CEVAP Günde bir defadan fazla mastürbasyon sizi beden ve ruh olarak yorar. Bu yüzden buna hiç gerek yok. Kasık ağrılarınız zararsız da olsa bu zorlanmanın bir neticesi. İleride bir sorun yaratmaz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Erken boşalmanın tedavisi var mı?

23 yaşındayım Erkeklerde erken boşalma olup olmadığını nasıl öğreniriz? Bir de bunun tedavisi var mı, varsa nedir? CEVAP Erkek cinsel organı vajinaya girdikten kısa bir süre sonra boşalıyorsa buna ‘erken boşalma’ denir. Genelde 2-3 dakikadan önce boşalma gerçekleşmesi erken boşalma olarak kabul edilebilir.

SORU: Çok fazla meni geliyor


Menim çok geliyor. Evlendiğim zaman karım bu durumdan rahatsız olur mu? Bu yüzden kızlarla ilişkiye giremiyorum. Çünkü bir keresinde canının çok acıdığını söyledi. Bir erkek hayatının sonuna kadar mastürbasyonla yaşayabilir mi? CEVAP Ejakulasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir. Nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Bu durum kadında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık nedeni olmaz. Vajinanın esnek yapısı 10 cc dahi olsa bunu çok kolaylıkla tolere edebilir. Meninin fazla hacimde gelmesi de yorgunluk yapmaz. Bu bir hastalık veya sorun değildir.

SORU: 6 aydır korunmuyoruz ama..

2 yıllık evliyim. İlk yıl eşimle prezervatifle korunarak ilişkiye giriyorduk. 6 aydır çocuk istiyoruz ama bir türlü hamilelik olmadı. Acaba kısır mıyım diye gözüme uyku girmiyor. Ne olur bana yardımcı olun. CEVAP 6 aydır düzenli ve korunmasız ilişkiye rağmen hamilelik sağlayamadıysanız endişelenmeye başlamakta haklısınız. Birkaç ay daha denemeye devam edebilir veya bu konuda gerekli tahlilleri yaptırabilirsiniz. Eş zamanlı olarak erkek androloji konusunda çalışan bir üroloji uzmanına, kadın ise kısırlık konuları ile yoğun olarak ilgilenen bir kadın-doğum uzmanına başvurabilir. İlk aşamada yapılacak bir sperm analizi ve yumurtlama takibi ile önemli bir sorun olup olmadığı anlaşılabilecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder