Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Karaciğerinizi düşünün...
HABERİ PAYLAŞ

Karaciğerinizi düşünün...

Haberin Devamı

İnternette, eczane ya da tezgahlarda satılan ve cinsel organı büyüttüğü iddia edilen haplara kanmayın. Çünkü bu haplar ticari amaçla üretiliyor ve asla büyümeyi sağlamıyor. Bitkisel kökenli bu haplar bazen alerjiye neden olabilir, karaciğere zarar verebilir...

SORU: Sertleşme olmuyor 44 yaşındayım.

7 yıllık evliyim. Sertleşme sorunu yaşıyorum. Alkol ve sigara kullanmıyorum. Mastürbasyonda sorun yok. Bilinen haplardan aldım, sonuç yok. 20 yaşlarda kendi kendimi günde 3-4 kere tatmin ederdim. Acaba bu durum damarsal bir soruna yol açmış mıdır? Psikiyatriste gittim, çözüm bulamadım. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP: Sorununuzun büyük oranda psikolojik olduğu mastürbasyonda sorun yaşamadığınızdan anlaşılıyor. Günümüzde uzmanlık branşları içinde de alt dallar oluşmuştur. Ürolog ve psikiyatrist seçerken özellikle bu konular ile ilgilenen, androloji konusunda deneyimli hekimleri tercih ediniz. Örneğin kanser veya çocuk sorunları konularına odaklanmış uzmanlar sizin sorununuza daha uzak kalabilir.

SORU: Hap kullansam mı?

24 yaşındayım, internette penis büyüten bir ilacın tanıtımlarını görüyorum. Yan etkisi yokmuş. Sizce doğru mu yoksa satış için mi söylüyorlar?

CEVAP: Penis boyutlarını büyüttüğü iddia edilen çeşitli haplar eczanelerde, tezgahlarda veya internette satılmaktadır. Bunlar ticari amaç ile üretilmiş ve penis büyümesi konusunda hiçbir etkisi olması mümkün olmayan haplardır. Yurt dışından gelen bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan değil, besin katkısı olarak Tarım Bakanlığı’ndan ithal ruhsatı alan ve en iyi ihtimal ile sağlığınıza zararlı da herhangi bir etkisi olmayan maddelerden oluşmaktadır. Bu tip genellikle bitkisel kökenli maddeleri kullanırken bunların bazı kişilerde alerjik etki gösterebileceği veya yüksek dozda kullanıldıklarında bilhassa karaciğer açısından toksik yani zararlı etki gösterebileceklerini unutmamalıyız.

Bence bu gibi maddeleri kullanmayın, memleketimizdeki taze sebze, meyveyi dengeli şekilde tüketen bir kişinin asla sağlık için ek maddelere ihtiyacı yoktur.

SORU: Bir testisim yok 28 yaşındayım.

Testisimin biri kesesinde değil. Spermim bol. Baba olurken sorun yaşar mıyım?

CEVAP: Testisler iltihaplanmaları hariç ateşli hastalık sonucu yer değiştirmez veya yok olmazlar. Sperm üretmeniz konusunda tahlil yaptırmadan nasıl kanaat sahibi olduğunuzu anlayamadım. Sperm adı verilen mikroskopik ve hareketli döl hücreleri meninin yaklaşık yüzde 1’lik bir kısmını oluştururlar.

Bu konuda uzman bir androloji laboratuvarında tahlil yaptırmadan veya genetik test ile size ait olduğu kesinleştirilen bir hamilelik başlatmadan meninize bakarak doğurganlığınız hakkında bir fikir sahibi olmanız mümkün değildir.

Gayet bol meniniz olabilir. Ama önemli olan bunun içinde yeterli sayıda, hareketlilikte, yapıda ve dölleme gücünde sperm hücrelerinin olmasıdır. Basit ama kolay anlaşılır bir benzetme ile tarif etmek gerekirse, içinde hiç tanesi olmayan şehriye çorbası da dışarıdan bakıldığında normal gibi gözükebilir. Tek testisli olmak kısırlık açısından risk faktörü olarak değerlendirilmelidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder