Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kısırlığın nedeni çeşitli
HABERİ PAYLAŞ

Kısırlığın nedeni çeşitli

Erkekte kısırlık pek çok nedene dayalı olabilir. Varikosel, meni miktarının azlığı, hücrelerin ölü olması, spermdeki yapısal bozukluklar gibi. Bu sorunlar ancak laboratuvarda analiz edilir, sonuç değerlendirilir.

Sebepleri neler?

26 yaşındayım, çocuğum olmuyor. Erkeğin sperm hücrelerinden kaynaklanabilen kısırlık sorunları nelerdir?

Miktar azlığı, kıvamı bozukluğu, hücre hareketliliğinde düşüklük, hücrelerin ölü olması ve iltihap gibi nedenler olabilir. Sperm hücrelerinde yapısal bozukluk da görülebilir. Bunlar göz ile saptanamaz uzman androloji laboratuvarlarında mikroskopik analiz ile bu konuda özel eğitimli teknisyenler tarafından değerlendirilir.

Haberin Devamı

Çok endişeliyim

27 yaşındayım ve bekarım. 2 gün önce kan testlerimi yaptırdım, 3-4 yıldır hepatit ve HIV olma korkusu başladı. Defalarca test yaptırdım korkum azalmıyor. Hepatit aşısı olsam mı?

Gereksiz tahliller yaptırmak, sık sık doktora gitmek, tahlillerdeki önemsiz detaylara saplanarak hayatı kendine çekilmez hale getirmek evham seviyesi yüksek kişilerde görülen hastalık hastalığı olarak tanımladığımız durumun tipik belirtilmelidir. Ticari kaygılar ile bu durumun da körüklenmesine maalesef sıkça rastlıyoruz. Güvenebileceğiniz bir hekime danışınız ve bir sorununuz olmadığına ikna olmadığınız taktirde bu konuda psikiyatri uzmanının yardımına başvurunuz.

Kramp giriyor

23 yaşındayım. Sağ testisime sanki kramp giriyor. İilişkiye girmedim, 3-4 günde bir mastürbasyon yapıyorum. İdrara çıkarken kimi zaman yanma oluyor. Doktora gittiğimde idrar yollarımın iltihaplandığını söyledi. Testislerimin de biri daha yukarıda ama normalmiş. Ne yapmalıyım?

Yumurtaların aynı seviyede olmaması normal fizyolojik bir durumdur. Testislerdeki ağrılar bazıları yaşamı dahi tehdit edebilecek birçok nedenden ortaya çıkabilir. Sizdeki durumun daha ziyade düzensiz cinsel yaşamdan olduğunu düşünmekle birlikte bir üroloji uzmanı tarafından muayeneniz gerekli. Makat ve testis arasındaki ağrı ve idrar yaparken yanma şikayetleriniz ise idrar yolu iltihabı ile birlikte seyreden kronik bir prostat iltihabını düşündürüyor. Sizin bir üroloji uzmanına başvurarak muayene ve tetkik yaptırmanız gerekli, vakit kaybetmeyin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder