Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Kişiye özel çözümler
HABERİ PAYLAŞ

Kişiye özel çözümler

Erken boşalma çiftlerin cinsel hayatına darbe vuran etkenlerden. Erkeğin partnerine ve ortama alışkın olmaması, psikolojik durumu, tecrübesizlik, cinsel arzunun yüksek olması erken boşalmayı tetikler. Bu sorun tedavi edilebilir. Kimse birbirine benzemediği için kişiye özel tedavi uygulanır

SORU: Sperm testi yaptırdım ama... 33 yaşındayım. 1 yıl önce sperm testi yaptırdım. Hücrelerin ölüymüş. Karım çok çocuk istiyor. Çocuğumuz olması için ne yapmamız gerekiyor?

CEVAP: Sadece bir androloji departmanı olan ve bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarların sperm analizlerine yorum yapmayı tercih ediyorum. Siz en iyisi bir üroloji-androloji uzmanına başvurarark muayene olun ve onun kılavuzluğunda gerekli tetkik ve tedavileri yaptırınız. Kendi kendinize yaptıracağınız tetkikler ve kulaktan dolma tedavilerle vakit kaybetmemenizi öneririm.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

SORU: Erken boşalıyorum 28 yaşındayım. Cinsel ilişkiye girdikten sonra daha bir dakika dolmadan boşalıyorum. Bazen ön sevişmede boşalıyorum. Ne tavsiye edersiniz?

CEVAP: Cinsel birleşme gerçekleştikten sonra her iki partneri de tatmin edecek makul süre geçmeden erkeğin boşalarak cinsel organının gevşemesi ve cinsel ilişkinin zamansız olarak sonlanması haline erken boşalma denir. Pratikte bu duhulden sonra ilişkiyi aktif olarak en az 3-5 dakika sürdürebilmek anlamına gelir. Burada önemli olan partnerlerin uyumudur. Bazı çiftler diğerlerine göre çok daha kısa sürede beraberce orgazm olurken bazılarında bu süre belirgin şekilde uzayabilir. Hem kadının hem erkeğin fazla uzayan bir cinsel ilişkiden fiziksel olarak rahatsız olmaları da mümkündür. Bu sorun çoğunlukla psikolojik kökenlidir.

Bazı hastalıklarda da görülebiliyor

Cinsel yaşamda acemilik, partnere alışık olmama, rahat ortamda olmama, fazla veya az istek duyma, suçluluk duygusu gibi çeşitli etkenlerden kaynaklanabilir. Daha önce sadece mastürbasyon ile boşalan ve bunu da bir günah olarak gördüğünden çoğunluk ile acele ve suçluluk duygusu ile yapanların normal cinsel ilişkiye geçtiğinde erken boşalma sorunu ile karşılaşması sık rastlanan bir durumdur. Ayrıca cinsel arzunun yüksek olduğu, yeni partner, güvensiz ortam gibi durumlar da erken boşalmayı tetikler. Bazı hastalıklarda da erken boşalma görülebilir; altta yatan bir ürolojik sorun var ise düzeltilir, hastaya durumu ile ilgili rahatlatıcı bilgi verilir, partneri ile birlikte uygulayacağı teknikler anlatılır. Gerekli durumlarda ilaç tedavisi yapılarak bu sorun başarı ile ortadan kaldırılabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder