Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Korunun sorun bitsin
HABERİ PAYLAŞ

Korunun sorun bitsin

Cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıkların tedavisinde önemli olan tanının doğru konulması. Özel laboratuvar tetkikleriyle hastalık teşhis edildikten sonra tedavi yapılır. Ama korunmadan ilişkiye girmeye devam ederseniz sorunlar bitmez

SORU: Testisimde ağrı var

22 yaşındayım. 6 ay önce varikosel ameliyatı oldum. Damarlar elime geliyor, testisimde ağrılar var. Bir de testis küçülmüş gibi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Varikosel ameliyatı sonrası testisin boyutlarının küçülmesi normal bir durum değildir. Eğer size öyle gelmiyorsa, gerçekten de testis küçülmüş yani tıbbi bir deyim ile atrofik hale gelmiş ise bu muhtemelen atardamarın ameliyatta hasar gördüğünü ve bu testisin tamamen görev yapamaz hale geldiğini düşündürür. Bu durumu netleştirmek için sizi ameliyat eden hekime kontrole gitmenizi öneririm.

Haberin Devamı

SORU: Diyabetten mi?

30 yaşındayım, 10 yıldır şeker hastasıyım. İlişki sırasında sertleşme olmuyor. Ama mastürbasyonda sorun yok. Yaşadığım sertleşme sorunu diyabetten mi kaynaklanıyor? Eğer öyleyse damarsal mı, nörolojik mi nasıl anlaşılır?

CEVAP

Diyabet hastalığı yıllar içinde sinirleri ve damarları etkileyerek sertleşme sorununa yol açabilir. Mastürbasyon sırasında sorun yaşamayıp cinsel ilişki sırasında yaşamanız durumun psikolojik olabileceğini veya diyabet nedeniyle sınırda bir duruma geldiğinizi düşündürebilir. Gerekli tetkiklerin yapılarak tedavinize başlanması halinde bu sorunu kolaylık aşıp cinsel yaşamınıza başarı ile devam edebileceğinize inanıyorum.

SORU: Hastalık sürüyor mu?

29 yaşındayım, bazen korunmasız ilişkiye giriyorum. Üroloğa gittim. Röntgen çekildi, bana üşütmeye bağlı idrar yolunda iltihap teşhisi konuldu. Antibiyotikle şikayetlerim geçti. 1 haftadır kaşıntı ve ağrı yeniden başladı. Bu sürede bir korunmasız ilişkiye girdim. Acaba hastalık devam mı ediyor?

CEVAP

Bu gibi cinsel ilişki ile bulaşan hastalıklarda tanı çok önemlidir. Röntgen ile değil, özel laboratuvar tetkikleri ile bulaşan hastalık saptanır ve tedavi edilir. Siz korunmasız cinsel ilişkiye devam ettikçe çeşitli mikroplar kapmanız önlenemez bir durumdur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder