Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Krem çare olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Erkeklerin dert yandığı erken boşalmadan kurtulmak için geciktirici krem ya da prezervatif kullanabilirsiniz. Geciktirici özelliği olan bu krem hassasiyeti azaltarak bazı kişilere faydalı olabilir. Bu da çare olmazsa bir üroloğa başvurun

SORU: Kremler büyütür mü?

20 yıldır evli erkeğim. Sorunum penisimin ufak olması. İnternetten krem ve pompaların penisi büyüttüğünü okudum. Sizce bunlar doğru mu?

CEVAP

[[HAFTAYA]]

Bahsettiğiniz krem, pompalar vs. faydasız şeylerdir. 20 yıllık mutlu evliliğiniz varken durumunuzu neden şimdi sorun olarak gördüğünüzü anlamak zor. Psikolojik destek almanız faydalı olabilir.

Haberin Devamı

SORU: Geciktirici krem işe yarar mı?

23 yaşındayım, erken boşalma problemim var. Piyasada satılan geciktirici kremler işe yarar mı?

CEVAP

Dıştan penise sprey sıkarak boşalmayı geciktirme yönteminde sadece cildi uyuşturan bir madde kullanılmaktadır. Bunu krem olarak eczaneden çok daha ucuza alabilirsiniz. Bu ilaçlar sadece hassasiyeti giderir ve bazı kişilerde bir miktar fayda sağlar. Geciktirici özelliği olan prezervatiflerde de bu madde mevcuttur. Yeterli olmadığı taktirde bir üroloji uzmanı ile görüşmelisiniz.

SORU: Ameliyat şart mı?

26 yaşındayım, geçen yıl testislerimdeki sarkmadan dolayı üroloğa gittim. Doktor testislerimdeki damarlarda genişleme ve solda varikosel olduğunu söyledi. Ancak reflü bulunmadığını belirtti. Şimdilik ameliyat olmama gerek olmadığını söyledi. Sizce ameliyat olmama gerek var mı? İleride çocuğumun olmama ihtimali nedir?

CEVAP

Eğer elle muayenede varikosel var ise vardır, yok ise yoktur. Eğer varikosel varsa, bu konuda uzman bir androloji laboratuvarında sperm tahlilinde olumsuzluklar saptanırsa mikrocerrahi ameliyat tercih edilerek düzeltilmesini, zaman kaybedilmemesini öneririm.

SORU: İdrara çıkamıyorum

19 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan yarım saat sonra idrara gittiğimde çok zorlanıyorum. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Sertleşme tam olarak sonlanmadan ve kendinizi zorlayarak idrar yapmanızı önermem. Bunun dışında ejekülasyon sonrası idrar yapmada biraz farklı hissetmeniz, hafif zorlanmanız bir sorun oluşturmaz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder