Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Menopoz erkeği de etkiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Menopoz erkeği de etkiliyor

40 yaşından sonra erkeklerin performansları inişe geçse de bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönem. Eşleri aynı yaştaysa ve menopoza girmişse cinsellik tat vermez olabilir. Çünkü menopoz kadını cinsellikten uzaklaştırırsa erkeğin cinsel yaşamı sekteye uğrar

SORU: Cinsel yaşamım etkilenecek mi?

43 yaşında, 17 yıllık evliyim. Kendimi eskisi kadar enerjik, istekli hissetmiyorum. Performansımda düşüş olduğunu görüyorum. Acaba bu yaşla mı ilgili? Yani bunlar 40 yaşına geldiğim için mi değişiyor? 40’lı yaşlarda erkeklerin cinsel yaşamı nasıl oluyor?

Haberin Devamı

CEVAP 40 yaşından sonra erkeklerin hormon dengeleri, kas yapıları, performansları inişe geçer. Ama bir yandan da bu yaşlar erkeklerin cinsel deneyim açısından en iyi oldukları dönemdir; ilk uyarılma, boşalma, orgazm sonrası yeniden uyarılmayı daha iyi kontrol ederler. Eğer erkeklerin eşleri de aynı yaştaysa, bu dönemde cinsel yaşamda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Çünkü 45-50 yaş arasında kadınlarda menopozun belirtileri görülür. Menopoz kadınları cinsellikten uzaklaştırabilir, bu da erkeklerin cinsel yaşamını sekteye uğratır.

SORU: İki kere sonda takıldı

70 yaşındaki babamın prostat şikayeti var. İki defa sonda takıldı ama rahatsız oldu ve çıkarttırdık. İdrarını kaçıyor. Ne yapmamızı önerirsiniz?

CEVAP Birkaç defa sonda takılmasının gerekmesi ve hale idrar kaçırması prostatın iyice büyüdüğü, idrar kanalını tıkadığı ve muhtemelen bir cerrahi müdahale gerekeceğini düşündürmektedir. Prostatın büyüklüğüne göre hastalarımıza kapalı veya açık ameliyatlar önermekteyiz. Daha küçük boyutta olan prostatlarda kapalı ameliyatları tercih etmekle birlikte belirli bir büyüklükten sonra açık ameliyat yapmak zorunda kalabilmekteyiz.

SORU: Baba olacak mıyım?

7 aydır evliyim. Bebek istiyoruz. Doktora gittik. Spermde hareketsizlik varmış, bir ilaç verdi ve 1 ay kullanmamı söyledi. Bu hapla sorunumdan kurtulup baba olabilecek miyim?

CEVAP Bahsettiğiniz ilacın sperm hareketliliğine olumlu bir etkisi yoktur. Hormonal durumu uygun bazı kişilerde sperm sayısını arttırmak için kullanılan ama yüksek östrojenik etkisi nedeniyle benim tercih etmediğim bir ilaçtır. Androloji konusu ile ilgilenen bir üroloji uzmanı size daha yararlı olacaktır. Bu konuda üniversite hastaneleri de size yardım edebilir.

Haberin Devamı

SORU: Cinsel sorunum yoktu

2 yıllık evliyim. Cinsel sorunum yoktu. Birkaç gün önce yabancı bir kadınla ilişkiye girdim. Şimdi eşime hiçbir şey hissetmiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP Tamamen psikolojik olduğu anlatımınızdan belli. Muhtemelen mikrop kapmış olmaktan ve bunu eşinize bulaştırmaktan korkuyorsunuz. Bu hatayı tekrar yapmayın, 15 gün kadar eşinizle prezervatif kullanarak beraber olun. Bu sürenin sonunda bir üroloji uzmanına başvurmanız sizi rahatlatacaktır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder