Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Miktarı değişebilir
HABERİ PAYLAŞ

Miktarı değişebilir

Haberin Devamı

Erkeklerde boşalma sırasında gelen meni miktarı zaman zaman değişiklik gösterebilir. Meni keseleri büyük olan kişilerde daha çok meni görülür ancak 2-3 günlük cinsel perhiz sonrası istenen değerlerin altında ise bir problem olabileceği düşünülebilir

SORU: Geciktirici sprey işe yarar mı?


Erkeklerde boşalıyorum. Geciktirici sprey kullanarak bu süreyi uzatmak mümkün mü? Kullanmanın zararı var mı? CEVAP Dıştan penise sprey sıkarak boşalmayı geciktirme yönteminde sadece cildi uyuşturan bir madde kullanılmaktadır. Bunu krem olarak eczaneden çok daha ucuza da alabilirsiniz. Bu ilaçlar sadece hassasiyeti giderir ve bazı kişilerde bir miktar fayda sağlar. Geciktirici özelliği olan prezervatiflerde de bu madde mevcuttur. Yeterli olmadığı taktirde bir üroloji uzmanı ile görüşmelisiniz.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sadece birkaç damla meni geliyor

18 yaşındayım, mastürbasyon yaptığımda 3-4 damla meni geliyor. Yoksa kısır mıyım? CEVAP Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc ye kadar çıkabilir. Ejakülatın miktarının fazla olması içindeki sperm yoğunluğu normal sınırlar içinde olduğu sürece herhangi bir sorun yaratmaz. 2-3 günlük cinsel perhiz sonrası olmak şartıyla miktarın azlığı 1 cc altında ise kısırlık açısından bir sorun olabileceğini düşündürür, normal dışı bir durumdur. Meni keselerinin kanallarının tıkalı olması veya bu kanalların kısmen veya tamamen doğuştan gelişmemiş olması hallerinde meni boşalmada 1 cc altında gelir. Ayrıca ileri derecede şeker gibi sinirleri etkileyen sistemik hastalıklarda veya prostat gibi ameliyatlar sonrası boşalmanın geriye, idrar kesesine doğru olması sonucu meni miktarı azalabilir veya tamamen yok olarak kuru ejakülasyon denilen durum ortaya çıkabilir. Bunların detaylı tetkikleri üroloji uzmanları tarafından yapılır, uygun olanlarda endoskopik cerrahi yöntemlerle tedavi sağlanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder