Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Önce ilaç veriliyor
HABERİ PAYLAŞ

Önce ilaç veriliyor

Epididim testise yapışık bir organ. Sperm hücrelerinin olgunlaşmasını ve depolanmasını sağlıyor. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar doğru tedavi edilmezse epididimde iltihaplanma görülüyor. Önce ilaç veriliyor, yetmezse ameliyat gerekiyor

Cinsel organı küçük

Oğlum 13 yaşında ama penisi 3 yaşındaki bir çocuğunki kadar. Bunun bir tedavisi var mı?

Her çocuğun büyüme ve gelişmesi olduğu gibi cinsel organ gelişimi ve ergenliğe giriş dönemi de farklılıklar gösterlir. Gelişme bozukluğu vaktinde fark edilirse uygun vakalarda tedavi edilir. Üroloğa başvurun.

Haberin Devamı

Testiste kitle var

27 yaşındayım. Sol testisimde kitle oluştu, 10 günde büyüdü. Doktor kitlenin 19 mm olduğunu söyledi ve enfeksiyon sonucu mikrop kaptığımı (epididim) anlattı. 1 aylık antibiyotik verildi ama kitle küçülmedi. Ameliyat şart mı? Kısırlık yapar mı? Meni kanalında tıkanıklık oluşturur mu?

Epididim testise yapışık ve kanallardan ibaret bir organ olup sperm hücrelerinin olgunlaşmasını ve depolanmasını sağlar. Bilhassa cinsel yol ile bulaşan hastalıkların tedavi edilmemesi sonucu epididimde iltihap sık görülen ve ağrılı bir hastalıktır.

Bazı hallerde sperm kanallarının kalıcı tıkanıklığı ile bazen de organda sürekli ağrılara yol açan kronik epididim iltihabı ile sonuçlanır. İlaç tedavisi ile giderilemeyen bazı durumlarda organın ameliyat ile alınması gerekir.

Tuvalete yetişemiyorum

26 yaşında kızım. Tuvalete yetişemiyor, az da olsa idrar kaçıyorum. Ne yapayım?

Urge tipi yani aşırı çalışkan mesane nedeniyle olan durumda hastanın sorunu idrar yapma isteğini geciktirememektir.

Hasta genellikle tuvalete yetişmeye çalışırken idrarını kaçırır, geceleri tuvalet ihtiyacı ile uyanır ve gün içinde 2 saatte bir şiddetli ve ani olarak tuvalete çıkma isteği duyar. Tedavisi mesane eğitimi ve ilaç kullanımı ile yapılabilir.

Varikosel var

19 yaşındayım. 2-3 yıl önce sol testisimde varikosel olduğunu öğrendim. Kaç yaşına kadar ameliyat olmalıyım?

Varikoseliniz gerçekten var ise ve bu durum sperm değerlerinizi olumsuz etkiliyorsa en kısa zamanda ehil ellerde mikrocerrahi tekniği tercih ederek ameliyat olmanızı öneririm. Gecikmek zamanla kısırlığa neden olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder