Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Protez çözüm olur
HABERİ PAYLAŞ

Protez çözüm olur

Bazı erkeklerde iltihap nedeniyle testis küçülmesi ya da kaybı görülebiliyor. Bu erkeğin baba olmasına engel değil. Ama estetik kaygı öne çıkabilir. Bu durumdan rahatsızsanız operasyonla testis protezi takılabilir.

PROSTATIM BÜYÜMÜŞ

50 yaşındayım ve prostat büyümesi var. Ölçümleri size yolluyorum. Sık sık idrara çıkıyorum ve şekerim kontrol altında. Sizin önerileriniz var mı?

Prostatın büyümesi sonucu idrar kanalını sıkıştırması ilerleyen yaşlarda erkeklerde sıkıntı kaynağı olan bir durumdur ve erkeklerin yaklaşık yüzde 10 kadarı bu durum nedeniyle tedavi ihtiyacı duyar. Prostat büyümesinin idrar yapmayı zorlaştırması halinde kullanılan ilaçlar bu durumu tedavi etmez, sadece günlük etki gösterirler. Bu nedenle henüz 50 yaşında, genç sayılabilecek bir prostat hastasının yıllarca ilaç tedavisi görmek yerine eğer gerekiyor ise 1 saatten az sürecek kapalı bir ameliyat ile köklü bir çözüme kavuşturulmasının daha uygun olduğu görüşündeyim.

Haberin Devamı

PROTEZ TAKILIR MI?

35 yaşında, 1 çocuk babasıyım. Sol testisim, sağdakine göre çok küçük. Küçük olan testisi ilaç kullanarak ya da operasyonla diğeriyle aynı boyuta getirebilir miyiz? Protez testis yapılıyor mu? Yapılıyorsa zorlu bir ameliyat mı?

Çocukluk çağında muhtemelen bir orşit (testis iltihabı) veya testis torsiyonu (testisin damarlarını içeren sapının burkularak organın kaybı) olayı yaşamışsınız ve testisiniz dumura uğramış. Bu durum sizin yaş ve durumunuzda estetik bir kaygıdan öte anlam taşımaz. Bu durum sizi rahatsız ediyorsa küçük bir ameliyat ile testis protezi takılabilir, bu sizin tercihinize kalmış estetik bir müdahaledir.

NASIL BABA OLURUM?

1 yıl önce sperm testi yaptırdım. Hücrelerin yüzde 90’ı ölüymüş. Çocuğumuz olması için ne yapmamız gerekiyor?

Sadece bir androloji departmanı olan ve bu konuda uzmanlaşmış laboratuvarların sperm analizlerine yorum yapmayı tercih ediyorum. Siz en iyisi bir üroloji- androloji uzmanına başvurarark muayene olun ve onun kılavuzluğunda gerekli tetkik ve tedavileri yaptırınız. Kendi kendinize yaptıracağınız tetkikler ve kulaktan dolma tedavilerle vakit kaybetmemenizi öneririm.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder