Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Spor yapmakla tekrarlamaz
HABERİ PAYLAŞ

Spor yapmakla tekrarlamaz

Erkek kısırlığının en büyük nedenlerinden varikosel ağırlık kaldırmakla, spor yapmakla tekrarlamaz. Çünkü varikosel ameliyatı gerektiğinde milli sporculara da yapılıyor. Öyle olsaydı hiçbir sporcu yeniden profesyonel spor hayatına dönemezdi.

SORU: Sertleşmiyor

10 yıldır diyabet hastasıyım. 29 yaşındayım. Mastürbasyonda sertleşme sorunu yaşamazken ilişki sırasında çok zorlanıyorum. Bazen hiçbir şey hissetmiyorum. Partnerimden etkilenmiyorum. Acaba bu yüzden olabilir mi? Yoksa yaşadığım sertleşme sorunu diyabetten mi kaynaklanıyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Diyabet hastalığı yıllar içinde sinirleri ve damarları etkileyerek sertleşme sorununa yol açabilir. Mastürbasyon sırasında sorun yaşamayıp cinsel ilişki sırasında yaşamanız durumun psikolojik olabileceğini veya diyabet nedeniyle sınırda bir duruma geldiğinizi düşündürebilir. Mastürbasyon esnasındaki fiziksel uyarı miktarınızın fazlalığı bu sorunu aşmanıza fayda sağlayabilir. Gerekli tetkiklerin yapılarak tedavinize başlanması halinde bu sorunu kolaylık aşıp cinsel yaşamınıza başarı ile devam edebileceğinize inanıyorum.

SORU: Hastalığım tekrarlar mı?

20 yaşındayım. 3 yıl önce varisokel ameliyatı oldum. Doktor kendimi çok yormamamı ve fazla ağır kaldırmamamı söyledi. Vücut geliştirmeye gidiyorum. Orada ağır aletlerle çalışıyoruz. Bu hastalığın tekrarlamasına neden olur mu?

CEVAP

Varikosel ameliyatı sadece kasık kanalının açıldığı bir teknik ile yapıldığı taktirde birkaç ay süre ile hastanın fazla ağırlık kaldırmaması önerilir. Bu durumda dahi birkaç ay sonra ağırlık kaldırmanın, spor yapmanın hiçbir sakıncası kalmaz. Kasık kanalını açarak mikrocerrahi varikosel ameliyatı yaptığım milli sporcular birkaç ay sonra eski performanslarına ulaştılar. Varikosel nüksünün ise ağırlık kaldırmak ile hiçbir alakası yoktur. Esasında varikosel nüks de etmez. Yetersiz ameliyat nedeniyle varikoselin devam etmesi ve zamanla bunun belirginleşmesi haline hatalı olarak varikosel nüks etti denilmiştir. Varikosel ameliyatı mikrocerrahi teknik ile ve bu tekniği doğru uygulayan ellerde yapıldığında teknik başarı şansı yüzde 99.5 olup ciddi komplikasyonlar da görülmez. Ameliyat teknik olarak başarısız olduğu taktirde uygulanan tekniğin mikrocerrahi olup olmamasının önemi olamaz, kendinizi ehil ellere emanet ediniz.

Haberin Devamı

SORU: Kanallar tıkanır mı?

18 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapmak meni kanallarında tıkanıklığa yol açar mı?

CEVAP

Hayır, mastürbasyon aşırıya kaçılmadığında partneri olmaya kişiler için sağlıklı bir boşalma yöntemidir, hiçbir sorun yaratmaz. Gençlerin hormonlarını yüksek olduğu ve uygun sosyal ortamda cinsel partner bulamadıkları hallerde gün aşırı veya günde 1 defayı geçmemek üzere mastürbasyon yapmaları fizyolojik olarak gayet normal ve sağlıklı bir durumdur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder