Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Şüphe varsa test yaptırın
HABERİ PAYLAŞ

Şüphe varsa test yaptırın

Haberin Devamı

SORU: AIDS kaptıysam ne zaman ortaya çıkar?

27 yaşındayım. Şimdiye kadar 2 kere ilişkiye girdim, ilişkiye girdiğim kadınlar yabancıydı. AIDS kapmış olabilir miyim? Eğer AIDS olduysam bu ne zaman ortaya çıkar ya da belirtileri nedir?

CEVAP Ülkemizde AIDS yaygın bir sorun değil ama emin olabilmek için ilişkiden 3 ay kadar bir süre sonra bir laboratuvar tahlili yapılması şarttır. AIDS’ten ülkemizde çok daha yaygın olan diğer cinsel yol ile bulaşan hastalıkların da sağlığınıza zararlı olacağından bu gibi şüpheli partnerler ile ilişkiye girerseniz mutlaka prezervatif kullanmanızı tavsiye ederim.

SORU: Spermim azaldı

2 aydır spermim çok azaldı. 21 yaşındayım ve ortalama 5-6 günde bir mastürbasyon yapıyorum. Bu nasıl eski haline döner? CEVAP Ejakülasyonda normal olarak 1.5 cc ve üstünde bir miktar boşalır. Boşalmalar arasındaki sürenin uzaması, bazı kişilerde meni keselerinin daha büyük olması ve daha fazla salgı yapması sonucu bu miktar artabilir, nadiren 8-10 cc’ye kadar çıkabilir. Bu durum kadında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık nedeni olmaz. Vajinanın esnek yapısı 10 cc dahi olsa bunu çok kolaylıkla tolere edebilir. Meninin fazla hacimde gelmesi de daha fazla yorgunluk yapmaz. Bu bir hastalık veya sorun değildir.

SORU: Sol testisim çok büyük, neden?

21 yaşındayım. Testislerimde sol taraftaki diğerinin neredeyse iki katı ve bu beni çok korkutuyor. Ya işe yaramazsa diye düşünüyorum. Penisim de sola eğik duruyor. Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP Bir testisin diğerinin iki misli büyüklükte olması normal bir durum değildir. Hidrosel denilen testisin etrafındaki zarların arasında su toplanması sebeplerden bir olabilir. Bu büyüme son zamanlarda ortaya çıktı ise hayatı tehdit eden bir tümör olma ihtimali de var. En kısa zamanda bir üroloji uzmanına başvurun.

SORU: Tedavi olmak istiyorum

35 yaşındayım ve 4.5 aylık evliyim. Evliliğimizin ilk gününden beri erken boşalma sorunum devam ediyor. Son 3 gündür ilişkiye girmek istediğimde ereksiyon sorunu yaşıyorum. İkinci gün ise yarım yamalak bir sertleşme oldu ve hemen boşaldım. Son gün ise sertleşir gibi oldu ama hemen bitti. Bu durum eşimi de beni de çok üzüyor. Tedavi olmak istiyorum. Nerede tedavi olabilirim, hangi doktora gidebilirim? CEVAP Gerekli tetkik ve tedavinin yapılması için sertleşme bozukluğu ve erken boşalma gibi cinsel sorunlarınız için bir ürolojiandroloji uzmanına başvurmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder