Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uygun dozda alınırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Uygun dozda alınırsa...

Sperm sayısı yeterli olmayan erkeğin tahlil yaptırması ve üroloji uzmanı tarafından muayene edilmesi gerekiyor. Çünkü ilaçlar ancak uygun dozlarda alınırsa sayı artıyor. Bilinçsiz kullanıp hem paranızdan hem de sağlığınızdan olmayın.

İsteksizim

33 yaşındayım. Son birkaç aydır ilişkiye girmek için istek duymuyorum. Ne yapayım?

İsteksizlikte başarısızlık korkusu ve prolaktin hormonunun fazla olması etkilidir. Prolaktin beyindeki hipofiz bezinden salgılanan bir hormondur. Beyindeki iyi huylu bazı tümörler prolaktinin fazla salgılanmasına yol açabilir. Genç erkekler isteksizlikten yakınıyorsa, mutlaka kanlarındaki prolaktin düzeyini araştırmalılar. Tedavisi kolaydır. Bazı ilaçlarla prolaktin hormonu belli seviyeye düşürülür, isteksizlik şikayeti ortadan kalkar.

Haberin Devamı

Kısır mıyım?

19 yaşındayım. 2 gün önce kasıklarımda ağrı vardı, doktora gittim. Sonuçları yolluyorum. Acaba kısırlık gibi bir durum var mı?

Varikosel tanısı dopler ultrason ile değil, uygun ortamda ve bu konuda tecrübeli bir üroloji uzmanının elle muayenesi sonucu konulur. Dopler ultrason ile varikosel tetkiki yanıltıcı sonuçlara ve gereksiz ameliyatlara sebebiyet verebilir, hasta bu durumdan fayda sağlamaz.

Neden akıntı geliyor?

Kız arkadaşımla her konuşmamda penisim sertleşiyor, akıntı geliyor. Ne yapayım?

Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

Sperm sayım yetersiz

Çocuğumuz olmuyor. Sperm sayım 10 milyon 250 bin çıktı. Bu sayı ilaçlarla artırılabilir mi?

Sperm sayısının ilaçlar ile artması sadece kandaki bazı hormonların uygun seviyelerde olduğu hallerde mümkün olur. Bu tahlilleri yaptırmak ve bir üroloji uzmanının muayenesi sonucu bu ilaçları uygun dozlarda almak şartı ile fayda sağlanabilir. Bilinçsiz alınan ilaçlar sağlığınıza zarar verebilir, sperm sayılarını daha da düşürebilir, para ve vakit kaybına neden olur. Ayrıca sperm sayısını artırmanın ilaç dışında başka yolları vardır. Bu konularla ilgilenen bir üroloji uzmanına başvurun.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder