Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Uygun ilaç hastalığı yener
HABERİ PAYLAŞ

Uygun ilaç hastalığı yener

Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda hemen doktora başvurmak önemli. Gereken tahliller yapılır, çıkan sonuca göre de uygun ilaçlar verilir. Eğer önerilen her ilacı kullanırsanız durum içinden çıkılmaz bir hal alır.

Hastalık kaptım

6-7 ay önce cinsel yoldan hastalık kaptım. Üroloji uzmanına gittiğimde akıntım vardı. Antibiyotik kullandım, 1.5 ay kadar sürdü. Doktorum, mikrobun temizlendiğini söyledi. Ara ara sızlama ve kaşınma oluyordu. 2 ay önce aynı şikayet ile gittim yine mikrop kaptığımı söyledi. 15 günlük bir tedavi uyguladı ve partnerime de aynı tedaviyi uygulattı. Ne olur beni aydınlatın.

Haberin Devamı

Cinsel yol ile bulaşan hastalıklarda öncelikle idrar kanalından akıntı veya kazıntı ile alınan muayene maddesinden kültür testi yapılmalı ve çıkan sonuca göre uygun ilaç kullanılmalıdır. Bu tetkik yapılmadan ilaç kullanılması sorunu daha içinden çıkılmaz ve komplikasyonlara sebep verebilecek hale getirebilir.

Neden yükselmedi?

2 ay önce çift taraflı varikosel ameliyatı geçirdim. Ameliyatın başarılı olduğu söylendi. Ancak test yaptırdım ve sperm sayılarımın yükselmediğini öğrendim. Bunun için ne yapabilirim?

Sperm hücreleri ortalama 72 günde oluştuğundan, 3-4 aydan önce varikosel ameliyatından fayda beklememelisiniz. Ayrıca eğer gerçekten varikoseliniz varsa ve ameliyat tercihen mikrocerrahi teknik ile ve başarılı olarak uygulanmış ise yüzde 80 ihtimal ile sperm değerlerinizde kalıcı artış görülecektir. Bu durumda ameliyat öncesi sperm değerleriniz de önem taşır. Ameliyattan faydalanarak sperm değerlerinizin düzelme göstermesi tek başına hamilelik sağlanabileceği anlamına gelmez. Eğer sayılarınız yeterli ise rahim içi aşılama da düşünülmesi gereken bir yöntemdir.

Cinselliği etkiler mi?

25 gün önce varikosel ameliyatı oldum. Bu ameliyatın cinsel yaşamıma sakıncası olur mu? Ya da mastürbasyon yapmamın zararı var mı?

Varikoselin cinsel faaliyetlere herhangi bir etkisi yoktur. Ancak ağır dereceli varikosel uzun yıllar içinde testisi etkileyerek ilerleyen yaşlarda olabilen testosteron-yani erkeklik hormonu azalmasına kısmi bir katkıda bulunabilir. Varikosel bir sağlık sorunu değildir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder