Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vakit kaybetmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Varikosel yani testisteki damar genişlemesi, uzman bir doktor tarafından yapılan muayene ile tespit edildiyse vakit kaybetmeden birkaç ay içinde ameliyat yapılmalı. Çünkü varikosel sperm hücrelerini etkiler.

ÇOK İSTEKSİZİM

51 yaşındayım. Geçen yıl eşimi kaybedince kalp krizi geçirdim ve anjiyo oldum. Bende şeker hastalığı var. Cinsel olarak çok isteksizim. 1 yıldır hiç ilişkiye girmedim. Cinsel gücümün eski haline gelmesi için ne yapabilirim? Bunun tedavisi var mı?

Önce tetkikleriniz yapılarak bu durumun sebebini belirlemek ve gereken tedaviyi basamaklar halinde planlamak gerekecek. Çok ileri durumlarda hiçbir tedaviden fayda görmemeniz halinde protez kullanarak da olsa bu sorunu çözebiliriz.

Haberin Devamı

AĞRIM ARTIYOR

1 ay önce askeri hastaneye gittim. Sol varikosel teşhisi konuldu. Benim testislerim çok ağrıyor. Ayakta durduğum zaman daha da artıyor. Kısır olma ihtimalim var mı?

Yapılan muayene sonucu varikosel saptandı ve bu durum sperm hücrelerini etkilemeye başladıysa vakit geçirmeden birkaç ay içinde ve tercihen mikrocerrahi yöntem ile varikosel ameliyatı olmanızı öneririm.

İktidarsızlık mı başladı?

27 yaşındayım. Penisimin baş tarafında küçük sivilce gibi şeyler çıktı. Penisimin küçüldüğünü hissediyorum. Sekse karşı istekli değilim. Bu AIDS veya iktidarsızlık başlangıcı olabilir mi?

Bu bir cilt hastalığı olabilir ve isteksizliğiniz de büyük ihtimal ile bu hastalık nedeniyle duyduğunuz kaygıdan kaynaklanır. En kısa zamanda bir dermatoloji uzmanına başvurun.

Canlı hücre yok

30 yaşındayım, hipogonadizm teşhisi koydular. 8 ay ilaç kullandım, sperm testi yaptırdım. Sonuç sıfır çıktı. Canlı hücre yokmuş. Tedavisi var mı?

Hipogonadizm gonad üreme hücrelerini ve hormonlarını sağlayan organların yetersizliğini ifade eder. Erkekte yumurtaların yetersizliğini ifade eden bu durumun hormonlar ile tedavisi yapılır ve cinsel fonksiyonların gerçekleşmesi sağlanır. Bazı hastalarda döl hücreleri de bu tedavi sonrası üretilmeye başlar. Bu hastalığın tedavisi bir iç hastalıkları endokrinoloji bilim dalı uzmanı veya konu ile ilgilenen bir üroloji uzmanı tarafından yapılmalıdır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder