Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Vücut tepki gösterebilir
HABERİ PAYLAŞ

Vücut tepki gösterebilir

İnternette satılan ve cinsel organı büyüttüğü iddia edilen haplara kanmayın. Çünkü bu haplar ticari amaçla üretiliyor ve penisi asla büyütmüyor. Bitkisel kökenli bu haplar bazı kişilerde alerjiye neden olup karaciğere zarar verebilir

Sürekli düşüş var

2017’de varikosel ameliyatı oldum. Yaptırdığım sperm testlerinde sürekli düşüş var. Doktor, klomen ve vitamin ilacı verdi, 1 ay kullanmamı istedi. Kullandım ve birkaç gün önce yaptırdığım testte sayı 4 milyona düşmüş. Ben baba olabilecek miyim?

Varikosel ameliyatı sadece gerçekten varikoseli bulunanlarda ve ameliyatın tercihen mikrocerrahi teknik uygulanarak başarı ile gerçekleştirilmesi sonucu faydalı olur. Gerçekten varikoseliniz yoksa veya ameliyat ile varikosel tam olarak ortadan kaldırılamamış ise varikosel ameliyatının hiçbir faydası olmaz.

Haberin Devamı

Hormonları etkileyen ilaçlar ise sadece hormon seviyeleri uygun olanlarda sonuç verirler. Ben size önerilen ilaçların erkek infertilitesi tedavisinde herhangi bir işe yaradıkları görüşünde değilim.

Yan etkisi yokmuş

İnternette satılan büyütücüler görüyorum. Yan etkisinin olmadığı belirtiliyor. Bu doğru mu? İleride başka hastalıklara sebep olur mu?

Penis boyutlarını büyüttüğü iddia edilen çeşitli haplar satılmaktadır. Bunlar ticari amaç ile üretilmiş ve penis büyümesi konusunda hiçbir etkisi olması olmayan haplardır. Yurt dışından gelen bu ilaçlar Sağlık Bakanlığı’ndan değil, besin katkısı olarak Tarım Bakanlığı’ndan ithal ruhsatı alan ve en iyi ihtimal ile sağlığınıza zararlı da etkisi olmayan maddelerden oluşur.

Ek maddeye ihtiyaç yok

Bu tip bitkisel kökenli maddeleri kullanırken bazı kişilerde alerjik etki veya yüksek dozda alınırsa karaciğer açısından toksik yani zararlı etki göstereceklerini unutmamalıyız. Bu gibi maddeleri kullanmayın, ülkemizde taze sebze, meyve ve diğer besinleri dengeli tüketen birinin sağlık için ek maddelere ihtiyacı yoktur.

Sertleşmiyor

24 yaşındayım. Cinsel ilişki sırasında sertleşme olmuyor. Ne yapabilirim?

Sertleşmiyor Bir üroloji uzmanına gitmeniz gerekli. Eğer imkanınız varsa ise bir androloji uzmanını tercih ediniz veya bir üniversitenin üroloji kliniğinin androloji polikliniğine başvurunuz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder