Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yağlar alınabilir
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

Kilolu erkeklerde cinsel organın boyu kısa görünebiliyor. Çünkü göbek altındaki yağ dokusu cinsel organının köküne birikiyor ve penis gömük halde duruyor. Buradaki yağlar ameliyatla alınıyor ama bu cinsel organın boyunu etkilemiyor.

SORU: Ereksiyona engel mi?

47 yaşındayım. 2015’te yüksek tansiyon teşhisi konuldu. Düzenli ilaç kullanıyorum. Tam olarak sertleşmeyi sağlayamıyorum. Acaba tansiyon hastaları da srisk altında mı?

CEVAP

Evet, hipertansiyon hastalarının yüzde 60.9’u, hipertansiyon ve şeker hastalığının birlikte olduğu hastaların da yüzde 77.9’u sertleşme bozukluğu yaşıyor. Tansiyon hastalarında görülen sertleşme bozukluğunun yüzde 7.7’si hafif, yüzde 15.4’ü orta ve yüzde 45.2’si ağırdır. Bunun yanında alınması zorunlu olan tansiyon ilaçlarının bir kısmı da sertleşme bozukluğuna yol açabiliyor. Özellikle idrar söktürücüler, B-blokerler (tansiyon ilacı), digoxin (kalp ilacı) ve kolesterol ilaçlarının sertleşme bozukluğuna yol açabileceği biliniyor.

SORU: Kilo yüzünden mi?

34 yaşındayım. Penis boyum kısa. 125 kiloyum. Kilomun penis boyumun kısa olmasıyla ilişkisi var mıdır?

CEVAP

Kilosu daha doğrusu yağ oranı fazla olanlarda göbek altındaki yağ dokusu penis köküne doğru yıkılarak penisin olduğundan daha kısa hatta bazen gömük halde durmasına neden olur. Sırf bu nedenle bu bölümdeki yağların alınmasına yönelik ameliyatlarda yapılır. Ama bu durum sertleşen penisin fonksiyonel boyunu fazla etkilemez.

SORU: İlk gece sertleşmedi

15 gün önce evlendim, tecrübesizdim. Gerdek gecesi sertleşme olmadı. O günden beri tam sertleşmiyor, ne yapacağımı şaşırdım.

CEVAP

İlk geceye bağlı iktidarsızlıklara sıkça rastlıyoruz. Defalarca karşılaştığım ülkemize özgü tabloyu anlatayım; gece yarısı düğün kıyafetleriyle kalabalık bir güruh acil servise girer, hepsi de çekingen ve sıkıntılıdır. Doktora ‘Bunlar evlendi ama damat ilk gece başarılı olamadı’ derler. Çocuk denebilecek yaştaki damat önümüze gelir. Biraz soruşturunca daha önce bir kadınla birlikte olmamış olduğunu anlarız. Bugüne kadar bildiği tek şey mastürbasyondur. Üstelik düğün gecesi içki içmiş, strese girmiştir.

Ülkemize özgü sorunlar

Tüm bunlar toplandığında başarısızlık söz konusu olur. Bu gibi durumlarda penise yapılan tek bir iğne veya verilen ilaç ile tedaviyi gerçekleştiririz. Kişi kendine güveni gelince zaten böyle sorunu kalmıyor.

Bu tip durumlarda eşle konuşmak çok önemlidir, bilgilendirici bir konuşma sonrasında çoğunlukla bir daha doktora ihtiyaç duymazlar. İlk gece sorunları ülkemizdeki baskıcı büyütme şeklinden kaynaklanır.

Avrupa veya Amerika’da böyle bir sorun nadirdir, çünkü kişi ergenlikten itibaren cinselliği normal şekilde kabullenmekte ve yaşamaktadır, cinsel organını bir tabu olarak görmez. Gelişmiş ülkelerde bizdeki gibi kızla çocuğu bir odaya koyup kapıda bekleme durumu yaşanmıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder