Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşam boyu kullanılır
HABERİ PAYLAŞ

Yaşam boyu kullanılır

Haberin Devamı

Sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde son çare olarak düşünülen penis protezleri 18’den 70 yaşına kadar gerekli olan herkese takılabiliyor. Ağır kalp hastalarına, alerjik bünyelilere ve çok yaşlılara tavsiye edilimiyor. Protezi yaşam boyu kullanmak mümkün

SORU: Protez nasıl takılır?

10 yıldır sertleşme olmuyor. İkinci kez evlenmek zorundayım. Kadın 52 yaşında. Bu soruna çözüm için tek çarenin penis protezi olduğu söylendi?

CEVAP

Kan dolumu ile sertleşmeyi sağlayan penisin içindeki esnek kılıflara bir şekilde kan gelip içinde yeterli süre kalamaz ise ve tüm tedavi yöntemlerine rağmen hastanın iktidarsızlık sorunu halledilemez ise son çare penis protezi uygulamaktır.

Son çare olmasına rağmen sonuçlarının büyük oranda yüz güldürücü olması, vücutta kullanılan birçok protezden farklı olarak kişinin istediğinde partnerine bile belli etmeden bedeninin tabii bir parçası olarak kullanabilmesi kısırlık derdinin en kötü ihtimal ile bile halledilebilir bir sorun olmasını sağlamaktadır.

Protezlerin basit, ucuz ve daima sabit bir sertlikte kalan tipleri olduğu gibi ileri teknoloji ile penisin doğal sertleşme ve gevşemesini isteğe bağlı olarak gerçekleştirebilen modelleri de mevcut.

Nadir de olsa arızalanıyor

Ayrıca ileri teknoloji ürünü dahi olsa kullanılan protezlerde nadiren arızalar ortaya çıkarak değiştirme gereği duyulabiliyor.

Tüm protez ameliyatları infeksiyon açısından riskli olup bu tip ameliyatlar uzman bir ekip tarafından bilinçli cerrahi ile ve uygun ortamlarda gerçekleştirilmelidir. Bir teknik sorun çıkmadığı taktirde protezlerin belirli ömrü olmayıp yaşam boyu kullanılabilirler.

SORU: Sol testisim yok

24 yaşındayım. Benim doğuştan sol testisim yerinde yok. Sağ yumurtam normal gözüküyor. Acaba çocuk sahibi olabilir miyim? Kısır mıyım? Yapmam gereken bir şey var mı?

CEVAP

Tek testisi doğuştan yerinde olmayan bir kişinin kısırlık sorunu olacağı öngörülemez. Ama bazı risklerinin de olduğu bilinmektedir. Bunun tesbiti için bir spermiogram yaptırmakla başlanabilir. Ayrıca bir üroloji uzmanı tarafından tetkikleriniz yapılmalı, torbaya inmeyen, vücut içinde kalan testislerde testis kanserine daha sık rastlanmakta bu durumda tanı da zor konulduğundan hastalık tehlikeli evrelere ilerleyebilmektedir.

SORU: Erken boşalmanın tedavisi yok mu?

21 yaşındayım, erken boşalıyorum. Geciktirici spreyler kullandım. Ancak yararını görmedim. Bu yüzden kız arkadaşımla çok şiddetli tartışmalar yaşıyorum. Ameliyat gibi bir çözüm yolu varsa lütfen beni aydınlatın.

CEVAP

Önce bu duruma neden olan prostatit vb. bir durum olmadığı araştırıldıktan sonra belirgin psikolojik bir faktör de saptanmaz ise uygun doz ilaç tedavisi ile sorununuz çözülebilir. Bir üroloji uzmanına başvurun.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder