Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşam kalitenizi yükseltin
HABERİ PAYLAŞ

Yaşam kalitenizi yükseltin

Prostat büyümesi olan bazı erkekler yaşam boyu idrar yapmayı kolaylaştıran ilaç kullanmak zorunda kalabiliyorlar. Bunun yerine ameliyat olmak bazen çok daha iyi olabiliyor. Kişi 2-3 gün hastanede kalıyor ve sorununa tümden veda ediyor

SORU: Sertleşme sorunu yaşıyorum, neden? 51 yaşındayım. 4 yıldır hitrin kullanıyorum. Sertleşme olmuyor. İdrara sıkışıkken ilişkide bulunmanın zararı var mıdır?

[[HAFTAYA]]

CEVAP

İdrara sıkışık durumdayken cinsel ilişkide bulunmanın bir zararı yoktur. Bilhassa sabah uyanıldığında idrara sıkışık olunması ve ereksiyon halinin birlikte olması sık rastlanan bir durumdur ve sertleşme zorluğu çekenler bu durumu cinsel ilişki kurabilmek için bir fırsat olarak değerlendirirler. Dolu mesanenin penisi boşaltan damarlara baskı yapması ve sabah yüksek olan erkeklik hormonu testosteron seviyeleri bu duruma neden olmaktadır. Sorunuzda idrar yapmayı kolaylaştıran bir ilaç kullandığınızı da belirtmişsiniz.

Haberin Devamı

Bu gibi ilaçlar sürekli kullanım içindir. Yaşam boyu kullanmanız gerekecektir. Eğer gerçekten prostat büyümeniz varsa yaşam kalitenizi etkileyebilecek ve zamanla da sorunu gidermekte etkisiz kalabilecek bir ilacı yaşam boyu kullanmak yerine TUR adı da verilen kapalı prostat ameliyatı ile bu sorundan kurtulabilirsiniz. Genel anestezi almadan, endoskopik cihazla idrar yolundan girilerek yapılan ve sadece 2-3 gün hastanede kalmanızı gerektirecek bu ameliyat sizi yaşam boyu rahat ettirecektir.

Gerekli durumlarda lazer ile prostat ameliyatı yapsam da genellikle TUR ameliyatı prostat büyümesinde tercih ettiğim yöntemdir.

SORU: Çok küçülüyor 25 yaşındayım, penisim sertleştleme bittikten sonra çok küçülüyor. Ve sağ testisim soldakinden daha büyük. Sorunum ciddi olabilir mi?

CEVAP

Sertleşme bittikten sonra penis tabii küçülür, bunun bir önemi yok. Aynı zamanda penis boyu kişiden kişiye değişiklik de gösterebilir. İnik durumdaki penis boyunun hiçbir öneminin olmadığını vurgulamak istiyorum. Ayrıca testisler birbiriyle her zaman aynı boyutta olmayabilir, ayrıca geçirilmiş bir iltihap veya travma sonucu veya doğuştan da bir testis küçük olabilir. Bu durumun değerlendirilmesi için bir üroloji uzmanına başvurmanız şart.

Haberin Devamı

SORU: Organın boyunu sorun ediyorum

25 yaşındayım. Penisim 8 santim. Bunu çok sorun ediyorum. Acaba penis kısalığının bir ölçüsü var mıdır?

CEVAP

Erişkin hastalarda sertleşmemiş peniste, penis başından gerilerek yapılan ölçümün sonucu 9 santimden kısaysa penis boyu anormal olarak kabul edilir. Yeni doğan bebeklerde aynı şekilde yapılan ölçüm 2 santimden kısaysa yine sorun var demektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder