Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşı dert etmeyin
HABERİ PAYLAŞ

İlerleyen yaşlarda değişen hormonal dengeler ve psikolojik durum yüzünden erkeğin cinsel isteği olumsuz etkilenebilir. Bunu dert etmeyin, çünkü mevcut rahatsızlıklar da göz önüne alınarak tedavi olabilirsiniz...

SORU: Cinsel sorunlarım başladı, ne olacak? 54 yaşındayım. Cinsel sorunlarım başladı. Önce, yeteri kadar ereksiyon olmaması, sonra da erken boşalma. Tedavi yolu var mı, ne tavsiye edersiniz?

[[HAFTAYA]]

CEVAP İlerleyen yaşlarda değişen hormonal dengeler ve psikolojik durum libido adı verilen cinsel isteği olumsuz olarak etkileyebilir. Bütün bunların, mevcut rahatsızlıklarınız ve aldığınız ilaçlar dahil bir bütün olarak değerlendirilmesi gereklidir. 50 yaş günümüzde olgunluk çağı olarak kabul edilmekte olup cinsel isteksizliğinizin tedavi edilebilir ve tedavi edilmesi gerekli bir durum olduğunu düşünüyorum. İmpotans tedavisi multidisipliner yani birden çok tıbbi branşı ilgilendiren bir konudur. Bu rahatsızlık için bir üroloji uzmanı ile görüşüp netice alamadınızsa bu konu ile özel olarak ilgilenen bir androloji uzmanına başvurmalısınız. Henüz ülkemizde resmen bir alt dal olarak tanınmasa da androloji impotans (sertleşme sorunları) ve infertilite (kısırlık) konularında yoğunlaşmayı sağlayan ürolojinin bir yan dalıdır. Günümüzdeki ileri tanı ve tedavi yöntemleri ile sizinkine benzer sorunların tamamına yakınını başarı ile tedavi edebilmekteyiz.

Haberin Devamı

SORU: İki delik var 32 yaşındayım. Penisimin alt kısmında delik olduğu için 5-6 yaşında ameliyat geçirdim. Ameliyattan dolayı aşağı doğru yamukluk var. Nöroloji uzmanına muayene oldum. Sorunun giderilmesi basit olur mu? Yoksa parça mı eklenmesi gerekir?

CEVAP İdrar deliğinin penisin alt kısmında olmasına hipospadias adı verilir. Bazen beraberinde chordee adı verilen fibröz bir bant da bulunur ve penisi aşağıya doğru eğik hale getirir. Tüm bunların ameliyat ile düzelmesi mümkündür. Fakat bunlar özel ameliyatlar olduğundan bu konularda deneyimli bir üroloji uzmanını tercih etmenizi öneririm.

SORU: Penisim sertleşiyor 19 yaşındayım. Sorunum kız arkadaşımla her konuşmamda penisimde sertleşme olması ve akıntı gelmesi. Psikolojim bozuldu. Bana tavsiyeniz ne olabilir?

Haberin Devamı

CEVAP Durumunuz tamamen normal. Düzenli bir cinsel yaşamınız olmamasından kaynaklanıyor. Gelen şeffaf sıvı birleşme öncesi kayganlığa katkıda bulunan salgı bezlerinden kaynaklanıyor. Herhangi bir doktora gitmenize gerek yok.

SORU: Acaba mastürbasyondan mı? Benim sağ testisim sol testisimden daha büyük ve mastürbasyon yaptıktan sonra küçük olan testisim yanında yağ dokusuna benzeyen bir şeyler var. Acaba bir sorun yaratır mı?

CEVAP Mastürbasyon eylemi organlarınızın şekil ve duruşlarını değiştirmez, etkilemez. Sadece bu eylem sırasında o bölgeye dikkatinizi odakladığınızda ve belki de biraz suçluluk duyduğunuzdan o bölgedeki anatomik yapı ve durumlar size

Sıradaki haber yükleniyor...
holder