Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yaşla birlikte artıyor
HABERİ PAYLAŞ

Yaşla birlikte artıyor

Birçok erkekte özellikle 40’lı yaşlarda kulak, kaş, göğüs ve sırt kıllarında artış görülür. Ama bu durum hastalık değildir. Hatta normal, sağlıklı yapının işareti olduğundan tedavi edilmesi de gerekmez

SORU: Penis protezim var

73 yaşındayım, penis protezi takılmış olan kişiler saunaya girebilir mi?

CEVAP Penis protezi penisin içindeki kan ile dolan yapıların içine yerleştirilir. Bu protezler silikon ağırlıklı yapıda olup vücut dışından gelen ısıdan etkilenmezler, rahatlıkla saunaya girebilirsiniz.

SORU: Penisim uzun ve kalın

Haberin Devamı

18 yaşındayım, penisim 19 santimin üzerinde. Bir kere kız arkadaşımla cinsel ilişki yaşadık ama çok fazla acı verdiğinden dolayı bir daha birlikte olmak istemedi. Ben de ısrar edemedim. Lütfen derdime derman olun. Penisin küçülmesi için bir çare var mı?

CEVAP Penisinizin daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Penisin uzun olması esasında cinsel ilişki açısından kısalığına göre daha fazla zorluk yaratır. Birleşme öncesi kısmın uzatılması ve uygun pozisyonlar, gerekirse ilşki sırasında arada bir yastık kullanımı ile sorun halledilebilir. Kısaltıcı bir ameliyat yapılmamaktadır.

SORU: Sağ testis daha büyük

Benim sağ testisim sol testisimden daha büyük ve mastürbasyon yaptıktan sonra küçük olan testisim yanında yağ dokusuna benzeyen bir şeyler var. Bunları elimle dokununca da hissediyorum. Acaba bir sorun yaratır mı? Bir de büyük olan testisim değerine göre daha aşağıda duruyor. Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?

CEVAP Mastürbasyon eylemi organlarınızın şekil ve duruşlarını değiştirmez, etkilemez. Sadece bu eylem sırasında o bölgeye dikkatinizi odakladığınızda ve belki de biraz suçluluk duyduğunuzdan o bölgedeki anatomik yapı ve durumlar size normal olmalarına rağmen farklı gelmekte.

SORU: Sırtım kıl dolu

26 yaşındayım. Penisimde, omuz ve sırtımda kıllanmalar mevcut. Bu durum normal mi? Bunlardan kurtulmak istiyorum, ne yapmalıyım?

CEVAP Erkek tipi kıllanmada anlattığınız durum normaldir. Yaş ilerledikçe, 40’lı yaşlarda kulak, kaş, göğüs ve sırt kıllarında birçok erkekte artış görülür. Bu bir hastalık olmadığından, hatta normal sağlıklı yapıyı yansıttığından tedavisi de yapılmaz. Ama günümüzde birçok erkek daha bakımlı gözükmek için vücut kıllarının en azından bir kısmından kurtulmayı tercih etmektedir. Örneğin, sakalın üst kısmındaki kıllar, traşta sorun yaratan boyun kılları, kulak kılları, ense kılları, sırt ve omuzdaki kıllar, hatta göğüs kılları. Günümüzde lazer teknolojisi ile tüm bu kıllardan birkaç seansta ve kalıcı olarak kurtulmak mümkün. Alexandrite lazer teknolojisi ile siyah renkte olan kıllar lazer enerjisi ile kökleri tahrip edilerek yok edilmektedir. Bu yöntemi uygulattığınız merkezin FDA onaylı, alexandrite sistem lazer kullanmasını ve uygulamanın deneyimli uzmanlarca yapılmasına önem veriniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder